Welke terrasoverkapping kies jij?

Wanneer je ervoor kiest een terrasoverkapping te (laten) plaatsen, dan is het goed van tevoren te bedenken wat je precies wilt hebben. Want een overkapping is niet een wegwerpproduct. De bedoeling ervan is dat je er vele jaren van geniet. Dan is de afweging die je moet maken, voor welk doeleinde je de overkapping gaat gebruiken.

Heeft de overkapping een puur decoratieve functie, en is het niet de bedoeling om er ook in het najaar gebruik van te maken, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de half overdekte overkapping. Deze kun je zien op de afbeelding boven. Deze terrasoverkapping is bij uitstek geschikt voor warme zomerdagen. Het laat de het licht gedeeltelijk door, maar je bent wel beschermd tegen de zon, Bovendien is het lekker luchtig. En zeg nou zelf. Het staat erg mooi, en het geeft een mediterraans sfeertje aan je tuin.

Maak de afweging: kies ik voor een decoratieve overkapping? Of kies ik voor een praktische overkapping?

Wil je ook wanneer het kouder wordt gebruik kunnen maken van je terras? Dan is een geheel overdekte overkapping de beste keuze. Tenslotte hebben we in Nederland periodes van veel nattigheid, en dan heb je weinig aan een overkapping waar het water doorheen sijpelt.

Kies voor een overkapping met een houten dak voor een landelijke sfeer, of voor een glazen dak wanneer je niet aan licht wilt inboeten. Bovendien werkt dit laatste ook nog eens als verwarming wanneer de zon erop schijnt.

Naast terrasoverkappingen kan je ook je terras nog aanvullen met bijbehorende deuren, lees hier een
Focus Engineering