In een paar stappen de juiste wandtegels of vloer

Het lijkt altijd een karwei wat alleen maar fout kan gaan; de keuze voor nieuwe wandtegels of vloer. Dit artikel helpt je binnen een paar stappen op weg. Mensen hebben vaak de neiging maar zo snel en veel mogelijk wandtegels of vloeren te gaan bekijken online, zonder dat ze echt stap voor stap hebben nagedacht waar ze voor zoeken. Eerst zal er voor wandtegels het universele stappenplan toegelicht worden, waarna de grootste afweging bij de vloertegels en PVC vloeren worden behandeld. De laatste stap is echter het belangrijkste; bezoek een experts bedrijf als Pand 16 om advies op maat én een realistisch beeld van de tegels of vloer te krijgen.

Wandtegels – Pand 16

Wandtegels kies je aan de hand van een aantal stappen, met uiteindelijk een bezoek aan Pand 16 of een ander filiaal voor de bevestiging. Voor er in het wilde weg wordt gestart met oriënteren, beantwoord eerst de volgende vragen:

Voor welke ruimte zoekt u wandtegels?

Wilt u met deze vloer verder en past u de tegels dus hierop aan?

Welk thema zoekt u in deze ruimte en pas ik de ruimte of de tegels daarop aan?

Hierna kunt u verder met de oriëntatiefase. Online kijken naar de opties, bijvoorbeeld op de website van Pand 16 is een van de gemakkelijkste opties, omdat u zo alles op een rijtje heeft, maar pas op, dit is niet leidend. De laatste stap, het winkelbezoek is doorslaggevend. Door u in de winkel van Pand 16 te laten adviseren kunt u het nog een keer van een andere invalshoek bekijken. Daarnaast moet u de wandtegels ook in het echt gezien hebben om daadwerkelijk te weten of het naar uw smaak is.

Vloertegels en PVC Vloeren

Het proces van de keuze voor uw vloertegels of PVC vloer is ongeveer hetzelfde. De vloer zit echter precies in die tweedeling. U doorloopt dezelfde ‘openingsvragen’ waarna u de oriëntatie begint. In deze fase dient u de materialen vloertegels en PVC te bekijken. De verschillen hiertussen, daarvan moet u op de hoogte zijn:

Vloertegels zijn over het algemeen erg hard, wat ervoor zorgt dat ze duurzaam zijn en mooi in vorm blijven. Daarnaast oogt het wat luxer, maar daarom is het ook wat duurder, plus het materiaal is over het algemeen erg koud en is ook regelmatig lastiger schoon te maken.

PVC is wat zachter, hierdoor is het wat comfortabeler, maar het gaat minder lang mee en het is vatbaarder voor krassen en deuken. Het oogt ook wat minder luxe, maar is daardoor juist goedkoper in aanschaf. Het materiaal voelt relatief warm aan, is erg geschikt voor vloerverwarming en gemakkelijk schoon te maken.

Er is dus goede reden om voor één van deze twee te gaan en er zal altijd wat voor te zeggen zijn, maar u heeft pas daadwerkelijk een idee wat u wilt wanneer u zich heeft laten adviseren door de experts van Pand 16 en de materialen hebt aangeraakt, of het nou voor vloer of wandtegels is. Een link toevoegen op een klussen index? Bekijk de website.