Voorkom gemakkelijk een inbraak

Dieven zijn altijd op zoek naar een woning die zwakke plekken in de beveiliging heeft. Ze schakelen of ontwijken de beveiligingscamera gemakkelijk om binnen te treden en alle waardevolle spullen mee te nemen. In de nachtelijke uren gaan ze op pad met een lockpicking set of een cilindertrekker.

Hoe kan ik mezelf beveiligen tegen inbraak?

  • 1.Bij verlaten woning controleer deur en ramen

Zorg dat je woning altijd bij weggaan op slot is en laat vooral geen ramen open staan. Wanneer dit het geval is, hoeven criminelen namelijk geen tools meer te gebruiken om binnen te treden.

  • 2.Bekijk 1x in de 5 jaar de slotenmarkt

Een handige tip om mee te geven is om de slotenmarkt bij een aantal leveranciers te controleren om te bekijken of er nieuwe ontwikkelingen op de markt zijn. Aan de hand van dit kleine onderzoek kun je een conclusie trekken of jouw sloten verouderd zijn en dus vervangen moeten worden.

  • 3.Koop een extra slot op je huisdeur

Criminelen hebben meer moeite wanneer er meerdere sloten aanwezig zijn. Indringers zijn langer met een deur bezig om deze open te krijgen wanneer er meerdere sloten aanwezig zijn. Vaak bij het zien van meerdere sloten op een deur slaan de indringers deze over. Tijd is voor hun namelijk van essentieel belang.

  • 4.Bekijk het aantal sterrensloten op je huisdeur

Controleer of er een sterrenslot in je deur zit. Dit is belangrijk om te weten. Hoe hoger het aantal sterren des te lastiger het voor een indringer wordt binnen te treden. Wij adviseren altijd om minimaal een 2/3 sterrenslot in je voordeur te hebben.

Bekijk hier een filmpje hoe indringers snel je woning in kunnen komen doordat het slot niet voldoen aan een gekeurd sterrenslot;

<iframewidth=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/NhaxU2Nu3bA” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

(https://www.youtube.com/watch?v=NhaxU2Nu3bA , youtube link hierin verwerken).

Door deze blog te lezen ben je goed op te hoogte van hoe indringers te werk gaan. Voer bovenstaande controle uit om een inbraak uit te sluiten.