Kabels trekken met hulp van een trekveer

Als je in jouw huis of op jouw kantoor zelf snel een kabelnetwerk wil aanleggen, dan is het handig om de draden aan te brengen met hulp van een trekveer. Een trekveer is een kabel die je helpt om kabels door een leiding te trekken en ze zo niet alleen te beveiligen, maar ook stevig vast te leggen die in allerlei maten voorkomt. Door een trekveer te gebruiken, hoef je niet bang te zijn dat het trekken van de kabel verkeerd afloopt. Je kan met een trekveer de kabels gemakkelijk tegelijk trekken, om daarna de kabels goed te isoleren.

Als je nog een draad erbij moet trekken, kan je het beste één van de draden die al in de kabel zitten gebruiken als trekdraad. Door een draad met dezelfde kleur als trekdraad te gebruiken, kan je de nieuwe draad met gemak doortrekken en zo toevoegen aan de kabel. Om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het het beste om de kabels met zijn tweeën te trekken. Zo kan de één voorkomen dat er knikken of draaiingen in de kabel ontstaan en kan de ander met kleine rukjes de draden door blijven trekken met hulp van de trekveer. Een extra hulpmiddel om het allemaal soepel te laten gaan is de draden te bestrooien met een beetje talkpoeder. Zo blijven de draden niet vastzitten binnen de kabel.

Trekveerpomp

Als je de kabel wilt trekken door een loze leiding en dit lukt niet goed, dan kan je ook nog gebruik maken van een trekveerpomp. Met hulp van de trekveerpomp kan je meer druk zetten op de trekveer, waardoor het makkelijker wordt om de kabel door de leiding heen te trekken. Door de trekveer en de trekveerpomp te combineren, kan je met gemak snel meerdere kabels door een leiding heen trekken.

De trekveer maakt het voor je gemakkelijk om jouw eigen kabelnetwerk thuis of op jouw werk aan te leggen. Binnen korte tijd heb je een volledig werkend netwerk dat niet alleen goed geïsoleerd is, maar ook veilig binnen de leidingen ligt en strak is getrokken. Meer informatie over dit onderwerp is te vinden op www.trekveerpomp.nl.