Blaas nieuw leven in uw woning met oosterse lampen

De sfeer wordt voor een groot deel bepaald in een huis door de verlichting. De juiste lampen zijn key voor een gezellige sfeer. Denk bijvoorbeeld eens aan die afschuwelijke TL buizen? Wat een verschrikkelijke sfeer geeft dat zeg. Dan kun je nog hele leuke meubelen hebben en decoratie, maar met TL verlichting draai je de nek om van de sfeer van iedere kamer.

Maar wat is nu het tegenovergestelde van TL qua sfeer verlichting? Mijn antwoord: oosterse lampen zonder twijfel! Oosterse lampen iedere vezel ervan heeft het doel om jouw kamer zo sfeervol mogelijk te maken. Oosterse lampen worden gemaakt in landen zoals India, Egypte en Marokko met de hand. Compleet de hand gemaakt. Niet zoals bij ons in het westen in fabrieken met de machine massawerk, maar handgemaakt in een atelier in de steden van Calcutta, Cairo en Marrakesh. De lampen worden zo gemaakt dat wanneer je ze aanzet, er een prachtig magisch licht projectie ontstaat. Als je een voorbeeld wil, de Nederlandse webwinkel Ghalia die importeert dit soort lampen, echt authentieke oosterse verlichting en demonstreert dit in haar showroom in Lisse, Zuid-Holland. Voor openingstijden bezoek de website: https://www.ghalia.nl/. Daar kun je dus in levende lijve aanschouwen wat voor sfeer zo een lamp kan verzorgen. Anderzijds bezoek een goed Indisch of Marokkaans restaurant als die er zijn in je omgeving, dikke kans dat ze daar ook van dat soort lampen hebben.

Er zijn meerdere opties, je kunt kiezen voor een staande lamp. Die kun je gewoon overal deponeren waar je wilt. Anderzijds zijn er hanglampen, zoals bijvoorbeeld, https://www.ghalia.nl/Egyptische-Oosterse-filigrain-Hanglamp-plafond-lampen-Ghalia, die kan je ophangen, waardoor de lamp echt een centrale rol in de kamer zal opnemen. Het ligt maar aan de ruimte en mogelijkheden in de kamer die je hebt. Eventueel kun je zelfs twee lampen combineren een staande lamp en een hanglamp als de kamer het toelaat, dan heb je optimale sfeer.