Leidingen (ver)leggen bij een uitbouw

Als u een uitbouw aan uw woning laat realiseren dan is het belangrijk om dat de leidingen worden gelegd of verlegd. U wilt in de uitbouw immers gebruik kunnen maken van elektriciteit, en misschien ook wel van water en gas. Een loodgietersbedrijf met de juiste ervaring kan u hierbij van dienst zijn. Zij zullen ervoor zorgen dat alle leidingen keurig worden gelegd, verlengd of verlegd. Het is daarbij wel van belang dat u hierover tijdig afspraken maakt. Het leggen van leidingen is immers een klus die deels als eerste moet gebeuren bij een grote verbouwing.

Schakel een goede loodgieter in

Als u een grote verbouwing gaat laten uitvoeren is het verstandig hiervoor een goed loodgietersbedrijf in te schakelen. Soms kan de hoofdaannemer iemand aanbevelen waar hij vaker mee samenwerkt. Als dat niet het geval is kunt u misschien te rade gaan bij mensen in uw omgeving of op het internet zoeken naar referenties. Het is handig om een loodgietersbedrijf te kiezen bij u in de regio. Dit scheelt reiskosten en dat zal zich zeker vertalen in een aantrekkelijke prijs voor de opdracht voor het leggen of verleggen van de leidingen.

Zorg voor een goede planning

Bij een grote renovatie of verbouwing zoals het plaatsen van een uitbouw is het belangrijk om de werkzaamheden goed te plannen. De werklui mogen elkaar bij voorkeur niet in de weg lopen en natuurlijk moet de volgorde zodanig zijn dat er geen overbodig werk hoeft te worden gedaan. Als u een apart loodgietersbedrijf inschakelt, los van de hoofdaannemer die de uitbouw realiseert, of als u dit misschien zelf doet, is het belangrijk om met alle partijen goede afspraken te maken over de werkvolgorde en wie wanneer aan de slag kan. Dat zorgt ervoor dat uw project met een beetje geluk binnen de gestelde termijn kan worden afgerond.

Maak goede afspraken Het is belangrijk de afspraken met het loodgietersbedrijf goed vast te leggen. Vraag een offerte waarin alle kosten zijn meegenomen. Als er extra kosten moeten worden gemaakt, zorg er dan voor dat de loodgieter u hier vooraf van op de hoogte stelt zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Buitenkraan plaatsen onder uw veranda

Een buitenkraan heeft heel veel voordelen. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om door een loodgieter een buitenkraan te laten plaatsen, bijvoorbeeld onder de veranda, maar het kan natuurlijk ook gewoon in uw achtertuin door de waterleiding door de gevel naar buiten te laten lopen en hier een speciale buitenkraan op te laten plaatsen. Als u handig bent dan kunt u dat wellicht zelf doen, maar uitbesteden aan een ervaren loodgieter is natuurlijk ook een optie.

De voordelen van een buitenkraan onder de veranda

Een buitenkraan is om veel redenen erg handig. Nadat een loodgieter deze bij u heeft geplaatst kunt u daar volop van profiteren. Niet alleen kunt u op die manier gemakkelijk een gieter vullen om de plantenbakken water te geven, maar u kunt er ook een tuinslang met sproeier op aansluiten om uw gazon te besproeien. Daarnaast kunt u op een buitenkraan onder uw terras een hogedrukreiniger aansluiten om de bestrating van de tuin of het terras te ontdoen van onkruid en groene aanslag. Als u dit 1 of 2 keer per jaar doet dan houdt u uw terras keurig schoon en kunt u er met plezier van het mooie weer genieten.

Alleen koud water of ook warm?

De meeste buitenkranen geven alleen koud water. Dit is het gemakkelijkst om aan te leggen omdat er dan maar 1 leiding naar buiten hoeft te worden doorgevoerd. Maar het is zeker niet onmogelijk om buiten ook over warm water te beschikken. U kunt een loodgieter twee aparte kranen laten plaatsen, dat is vaak het gemakkelijkst omdat niet alle mengkranen geschikt zijn om ook buiten te gebruiken. Als u een buitenkraan onder uw terras heeft die ook warm water geeft biedt dat zeker voordelen. Met warm water kunt u immers gemakkelijker dingen schoonmaken of water tappen om de ramen te lappen.

De buitenkraan in de winter Houd er rekening mee dat de buitenkraan in de winter als het streng vriest zal bevriezen. Op zich is dat geen probleem, de leidingen en ook de kraan zijn hier in principe tegen bestand. Het enige nadeel is natuurlijk dat u tijdens een vorstperiode buiten geen water kunt tappen. Zodra de temperatuur weer stijgt zal dit probleem zich vanzelf oplossen als het water in de leidingen weer ontdooit.

Fotoplanken van StoreMax

Fotoplank aan de muur Kijk je al een aantal maanden naar een kale muur? Weet je niet wat je met die muur kan doen? Een kamer blijft er leeg uitzien als je niets met de muren doet. Een kale muur straalt geen sfeer uit en verveelt. Daar wil je natuurlijk wat aan veranderen. Misschien heb je geen idee wat je met de muur kan doen en blader je wanhopig verschillende tijdschriften door om inspiratie op te doen. Heb je al eens nagedacht over een fotoplank? Een fotoplank hang je op aan de wand en richt je zelf in met fotolijstjes en andere gezellige accessoires. Waarom wil je een fotoplank ophangen Een fotoplank is een plank van een ander formaat dan de meeste planken waar je boeken op neerzet. Een fotoplank is een stuk smaller dan dit soort planken. Bij het ophangen van de plank is het goed om eerst goed na te denken waar je de plank ophangt. Het is de bedoeling dat de verschillende fotolijstjes in het zicht staan. Alles wat je op de fotoplank neerzet mag gezien worden. Het grote voordeel van de fotoplank is dat je deze ook boven de tv of de bank kan bevestigen. Of kies een andere plek in huis om deze op te hangen.Ophangen van de fotoplank De fotoplank moet op een andere hoogte worden opgehangen dan een andere plank. Het is belangrijk dat de fotolijstjes te zien zijn en op ooghoogte staan. Hou hier rekening mee als je een geschikte plek uitkiest. Kies een aantal lijstjes en spullen uit die je op de fotoplank gaat neerzetten. Plaats dit op de fotoplank en bepaal vervolgens op welke hoogte je de plank gaat ophangen. Dit helpt je om een goede beslissing te maken voordat je de plank ophangt. Meer leven en sfeer in huisEen kale muur geeft geen warme persoonlijke sfeer in huis. Daarom is een kale muur ook een van de vele irritaties van veel mensen. Een fotoplank geeft een persoonlijk tintje in huis. Je stalt hier namelijk je mooiste foto’s en hier geniet je elke dag van. Of je nu kiest voor een vakantiefoto of een babyfoto van je oudste dochter maakt niet uit. Dit soort foto’s geven je huis een persoonlijke sfeer en laten meer zien van wie je bent. Dit soort elementen in huis maken van een huis je thuis. Een persoonlijke fotoplank geeft een kale muur meer sfeer in huis. Door een fotoplank kies je een aantal mooie momenten uit je leven waar je elke dag naar kijkt. Stal je mooiste foto’s en spullen uit en maak van die kale muur een persoonlijk museum.

Bron: woon-landelijk