De verschillentusseneenRvskettingeneenstalenketting

Heb je eentechnischetaak, opdracht of transport? Of ben je op zoeknaar de verschillen in kwaliteittusseneenRvskettingeneenstalenketting? Dat is begrijpelijk. De materialenlijken erg veel op elkaar maar hebbentochverschillendeeigenschappen. Datbetekentdatzetoepasbaarzijn in elk eenanderesituatie. Het kiezen van het juistemateriaal in de juistesituatie is namelijk erg belangrijk: zekerwanneer het eenzware of ingewikkeldetaak is wil je zekerwetendat het materiaal je niet in de steek laat. Maar wat zijn dan de verschillentusseneenRvskettingeneenstalenketting? Het draaibijdeze twee materialenvooral op corrosie, slijtageensterkte van de materialen. Elk zijnze van waarde in hun eigen toepassing.

Rvsketting: waargebruik je het voor?

De techniek om eenRvskettingtemakenverschilt erg veel ten opzichte van het maken van eenstalenketting. Ditkomtomdat het materiaalrvs (ookwelroestvrijstaal) ergeenkoolstofaanwezig is. Daardoorontstaat de situatiedatpennen, bussenen platen nietgehardkunnenworden. Datergeenkoolstof in het materiaal RVS aanwezig is, betekentdat de rvskettingbijeennormalebehandeling van warmtebinnen de oven nietgebeurtomdaterdusgeenkoolstofaanwezig is. Doordatdezestof, koolstof, nietaanwezig is betekentditdat de rvskettingnietgaatroesten. Eenanderkenmerk van rvs is dat het nietgehardwordt. Rvskettingenhebbeneenlagerecorrosiebestendigheid.  

RVS stainless steel

RVS wordtookwelroestvaststaal of stainless steel genoemd. Het is eenmateriaaldateenechte trends is om sieraden van temaken. Mensenvinden het een erg mooimateriaalen het is daaromook erg populair. Daarnaast zit erweleennadeelaan RVS omdat het, ondanks de naam, tochkangaanroesten. Ditkangebeurenwanneer het in aanrakingkomt van chlorides, dusbijvoorbeeld het gloordatzich in eenzwembadbevindt. Ook kan het voorkomendaterroest op RVS kettingenontstaatdoordat de onderdelenniet in eenkoolstofvrijeruimtewordengebruikt. Daardoor is erkansdatervervuiling in de kettingachterblijft. Dezeelementenkunnenkoolstofelementenbijzichdragenwaardoor de RVS kettingkangaanroesten. Het is weleenstevigmateriaalenerkomennietveelkrassen op het RVS-materiaal. Het materiaal van eenrvsketting is echterwel tot 30% minder sterk dan dateenstalenketting is. Datbetekentdat de ketting van Rvseerderbeinvloedtwordt door onderanderesltijage. Ook is het gevoeligwanneer het in aanrakingkomt met bijvoorbeeldwarmte.

Eenstalenketting

Voorhijswerkzaamhedenenmechanischetransporten is eenstalenketting die extra sterk is eengoedeoplossing. Ze zijnbeschermdtegencorrosieenwordenbijvoorbeeldveelgebruikt in de visserijenscheepvaart. De stalenketting is sterker dan de varian in Rvs. Meer informatie op deze website.

Met een Hoeflon C1 mini hijskraan plaatst u makkelijk uw nieuwe jacuzzi

Met een Hoeflon C1 mini hijskraan plaatst u makkelijk uw nieuwe jacuzzi

De tijd van de zomer is in volle gang en dat betekend dat het lekker kan zijn om af en toen even af te koelen in het water. Ook met wat kouder weer is het lekker om toch even te genieten in het water. Met het heerlijke water van de jacuzzi zit u altijd buiten in een comfortabel bad. Zo kan u op ieder willekeurig moment plaatsnemen omdat de temperatuur er niet toe doet. Desnoods blijft u tot diep in de nacht zitten, het zal niet snel afkoelen. Maar hoe plaatst u nou zo’n jacuzzi.

Zelf een jacuzzi neerzetten

Als u een nieuw bubbelzwembad heeft gekocht, is het handig als deze ook kan worden neergezet. In enkele gevallen wordt dit geregeld door het bedrijf waar u het heeft gekocht alleen dit is zeker niet standaard. Om het te laten plaatsen heeft u een externe partij nodig.

Bij het inschakelen van een bedrijf zit u al meteen vast aan het gebruik van personeel. Deze mensen krijgen per uur betaald en de kosten zullen daardoor aardig oplopen. De grootste kostenpost is dan misschien zelfs nog wel het personeel. Door een Hoeflon c1 te huren, kunt u zelf een jacuzzi plaatsen. Zo bent u goedkoper uit en bespaart u veel kosten op het personeel.

Hoe werkt zo’n zelfbediening apparaat?

Een Hoeflon c1 is eigenlijk kort gezegd een mini hijskraan. U krijgt deze aangeleverd en vervolgens is het helemaal aan u. Doormiddel van een afstandsbediening kunt u de mini hijskraan besturen. De rupsbanden onder het apparaat zorgen ervoor dat het dan rijden en de kraan zelf zorgt ervoor dat u dingen als een jacuzzi kunt optillen en verplaatsen.

Het apparaat is erg compact en daarmee eenvoudig te verplaatsen. Kunt u het luxe bad lastig verplaatsen naar de achtertuin? Vraag dan aan de experts wat u het beste kunt doen. Vaak komen zij tot de oplossing om af en toe het bad neer te zetten en de hijskraan dan te verzetten.

Waar kan ik terecht om een mini hijskraan te huren?

Wanneer u een mini hijskraan wilt huren, kan u dit gewoon heel simpel door het op het internet op te zoeken.  Bij het bedrijf waar u dan terecht komt kan u navragen wat de beste optie is die bij u past. Na het advies zal u ook een indicatie krijgen van de prijs. Mocht u akkoord gaan, dan krijgt u een volledige instructie van hoe u met het apparaat moet omgaan. Dit is wel zo handig om te weten. Op die manier rijdt u er ook niet zo snel schade mee.

De voordelen van een jacuzzi

Het grote voordeel van een jacuzzi is dat u in het water kunt zitten ongeachte de temperatuur buiten. Of het nou warm weer is om fris en bewolkt, u kunt altijd plaatsnemen doordat de watertemperatuur te verstellen is. Door de zittingen heeft u een rechte rugleuning en kan u heerlijk een drankje doen of even bijkletsen met anderen.

Buitenzonwering voor uw droomveranda

Buitenzonwering voor uw droomveranda

De lente is begonnen en de zomer komt eraan, dat betekent lekker weer. Zeker nu met de Coronatijd bent u toch meer gebonden in en om huis. U gaat uw tuin wat meer waarderen en vakantievieren in uw tuin. In sommige tuinen kan de temperatuur flink oplopen en dan zit u toch wat minder lekker op uw veranda en in huis. Buitenzonwering is een manier om de temperatuur en felle zon te reguleren voor uw veranda, maar ook binnenshuis. In deze blog leest u welke mogelijkheden er zijn op het gebied van buitenzonwering.

Wat zijn de voordelen van buitenzonwering?

Het doel van een buitenzonwering is allereerst het tegenhouden van de scherpe zon en daarmee ook de temperatuur reguleren buiten en binnen. Daarnaast zorgt buitenzonweringen ook voor het volgende:

Isolering: buitenzonwering zorgt dat de warmte wordt tegengehouden overdag, maar kan in de winter ook de warmte binnenhouden, bijvoorbeeld bij rolluiken.

Inbraakproof: buitenzonwering zorgt ervoor dat mensen niet naar binnen kunnen kijken en dat zorgt ervoor dat ze niet kunnen zien wat er te halen valt, maar ook niet wanneer mensen thuis zijn. Daarnaast zorgen rolluiken ervoor dat dieven geen raam kunnen openbreken.

Privacy: buitenzonwering zorgt ervoor dat niet al uw buren u kunnen zien. U zit dan heerlijk op uw eigen veranda of terras in de tuin

Uitstraling: buitenzonwering zorgt voor een gezellige uitstraling, zeker als het past bij de rest van uw veranda of terras. Denkt u bijvoorbeeld eens aan een loungeset met een zonnescherm erboven in een matchende kleur.

Bescherming van uw interieur: zon kan ervoor zorgen dat uw meubels of binnenzonwering kan verkleuren, met buitenzonwering wordt uw interieur beschermd tegen de felle zon.

Welke soorten buitenzonwering zijn er?

Screens

Screens zijn eigenlijk een soort rolgordijnen voor buiten. De screens zitten over de volledige zijkanten vastgeritst in de geleiders. Dit zorgt voor een windvast systeem waarvan het doek mooi en strak staat gespannen. Doordat er geen kieren kunnen zitten tussen het doek en de geleider, krijgen zonlicht én insecten geen kans om binnen te dringen. Deze screen is bij voorzien van een motor (5 jaar garantie). Ook zeer geschikt voor afsluiten van terrasoverkappingen door de windvaste constructie.

Zonnescherm

Zonneschermen zie je overal en iedereen kent ze. Een zonnescherm met knikarm is gemaakt van hoogwaardig, onderhoudsvriendelijk, stevig en slijtvast aluminium. Het scherm is voorzien  van een motoren raploos in schuinte verstellen van 5 tot 25 graden. Bepaal zelf de hellingshoek en creëer zo een aangename sfeer in je tuin en op je terras. Het zonnescherm is leverbaar tot een maximale breedte van 6 meter en met een maximale uitval (diepte/lengte) van 3 meter. Dit luxe zonnescherm kan worden handbediend of met elektrische bediening (diverse opties). Geniet van en onderhoudsvrij zonnescherm dat jaren lang mee gaat.

.

Rolluiken

Met rolluiken kiest u voor gemoedsrust. De rolluiken werken als goed hang- en sluitwerk. Bij ongewenst bezoek blokkeren de lamellen door de ophangveer. Ze kunnen niet opgetild worden.

Rolluiken vormen een excellente zon- en hittewering in de zomer en zorgen voor extra isolatie en energiebesparing in de winter. Rolluiken zijn tevens goede geluidsisolatoren. Wilt u uw rolluiken laten aansluiten bij de sfeer van uw huis? Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, de meeste mensen kiezen een kleur die past bij het kozijn.