Waarom een hoog laag bed kiezen over een normaal bed?

Een hoog-laag biedt is de oplossing wanneer je gemakkelijker uit bed wilt komen.Dit komt goed wanneer u bijvoorbeeld zorg aan bed krijgt. Wanneer u bijvoorbeeld de laagste stand gebruikt, verkleint dit de kans op letsel door uit bed te vallen aanzienlijk. Een Hoog-laag bed hoeft niet altijd aangeschaft te worden wanneer uw zorgverlening heeft. Het is ook een keuze voor op lange termijn

Hoe gebruik je een hoog-laag bed?

De hoog-laag bedden zijn vaak elektrisch, mechanisch of hydraulisch aangedreven en in de hoogte verstelbaar. Wanneer een bed zich hoger bevindt maakt dit het uitstappen een stuk makkelijker. Dit is voor overdag beter, maar voor uw nachtrust raden we aan het bed lager te zetten. Het is goed om te weten dat niet alle hoog-laag bedden verstelbaar zijn tot een juiste werkhoogte. Tegenwoordig beschikken we ook over een 360 smartbed, die voorzien is van voetenverwarming en kan analyseren of iemand slaapapneu heeft.

Soorten Hoog-laag bedden

Deze soort bedden zijn te verkrijgen in verschillende uitvoeringen:

  • Hoog-laag bedden die zijn voorzien van een afstandsbediening
  • Hoog-laag bed die tot op de grond ingesteld kan worden
  • Hoog-laag bedden gericht op de kinderverpleging
  • Een XL versie die voor zwaarde personen gebruikt kan worden

Mocht u nu een Hoog-Laag bed willen aanschaffen? Dan kunt u deze door de verzekeraar laten vergoeden. Dit is opgenomen in de basisverzekering onder het reglement van hulpmiddelen. Het is naast alle functionaliteiten ook van belang dat deze stijlvol is en voorzien is het van het juiste matras. Mocht u nu opzoek zijn naar een hoog laag bed die zowel stijlvol als comfortabel is? Ga dan langs bij de Suite, voor persoonlijk advies aan huis of in de showroom in Moordrecht.

De invloed van technologie op onze woningen

In 2021 is electronica niet meer weg te denken uit onze huizen. In elke kamer zit er wel een stekker in het stopcontact. In vergelijking met vroeger, is vooral de soort technologie sterk vooruitgegaan. Begin vorige eeuw was het hebben van een koelkast of ijskast al iets indrukwekkends, tegenwoordig zal je dezelfde reactie pas krijgen als jouw koelkast een touchscreen heeft of op afstand te bedienen valt met je smartphone. Dit heet Domotica. Kortom, de technologie in ons huis lijkt steeds slimmer te worden.

Wat is er veranderd in huis?

Vroeger was thuiskomen van werk in de winter een onaangename verrassing. Het huis was ijskoud en je rende zo snel mogelijk naar de thermostaat om hem hoger te zetten voordat je er ook maar aan dacht om je jas uit te trekken. Tegenwoordig kun je met een ‘slimme thermostaat’ de temperatuur hoger zetten, al ver voordat je de voordeur binnenloopt. Bij het betreden van je woning voelt het aangenaam warm en kan meteen de winterjas uit!

Wat is er ‘slim’ aan slimme apparaten?

Een slimme thermostaat of een slimme koelkast op zich, zullen de kwaliteit van je dagelijkse leven verhogen. Maar als jij meerdere slimme apparaten in huis hebt, kun je deze ook met elkaar laten communiceren. Een verzamelnaam voor alle slimme apparaten in huis of op kantoor die het leven gemakkelijker maken. Je kunt hierbij ook denken aan een robotstofzuiger, brandbeveiliging of geluidsspeakers. Bij Somfy kun je van jouw huis een smart home maken!

Is een smart home wat voor mij?

Met een huis vol slimme apparaten, is een natuurlijke volgende stap deze met elkaar te laten communiceren en op deze manier alles vanaf je smartphone te kunnen bedienen. Maar ook als je nog geen slimme apparaten in huis hebt, is het een goed moment om hierover na te denken. De tarieven voor het installeren van deze slimme apparaten worden steeds toegankelijker, zo ook bij Somfy.

Klok aan de muur

Leven op tijd

Alles wat we doen is gebaseerd op tijd en zo ook ons werk leven. Zodra we het kantoor of onze werkruimte binnenlopen, begint de klok te tikken. De werktijden, de lunchpauze en de afspraken zijn allemaal ingedeeld in blokken van tijd, om de dag zo productief mogelijk te laten verlopen. Om deze tijd te kunnen volgen hebben we natuurlijk een klok nodig om de tijd af te kunnen lezen.

Een klok is een voorwerp die in iedere omgeving wel een plekje aan de muur kan vinden. Ditzelfde geldt voor een bedrijfsomgeving of een kantoor, waar een klok de kale of lege muur kan opvullen en aan alle werknemers kan laten weten hoe laat het op dat moment is.

Klok voor het bedrijf

Voor iedere omgeving en iedere locatie is er een bijpassende klok. Voor bepaalde plekken kun je een kleurrijke of uitbundige klok ophangen, zoals bijvoorbeeld op een basisschool of een lokaal voor een kunstklas. Een klok met opvallende kleuren of leuke vormen kan hier een extra artistiek gevoel of een vrolijk gevoel meegeven.

Een academische omgeving vraagt weer om een andere soort klok, misschien een die grote cijfers en wijzers heeft zodat iedereen in het klaslokaal de tijd goed kan aflezen. Daarnaast heb je natuurlijk ook het kantoor die een bedrijfsklok nodig heeft en ook hier zijn een heleboel mogelijkheden zoals bijv. inbouwklokken, verkrijgbaar bij Klokkenshop.

Alle kleuren en maten

Een klok voor het bedrijf kan natuurlijk een standaard wijzerklok zijn, met een witte achtergrond en zwarte cijfers. Een klok die niet te groot is, maar waarbij wel de tijd duidelijk afgelezen kan worden en waar hij niet te veel aandacht trekt met rare vormen of felle kleuren. Daarnaast kan een bedrijfsklok of een klok voor op kantoor ook een uniek tintje krijgen, waarbij hij juist wat meer aandacht trekt en de omgeving een bepaalde sfeer geeft. Een klok met als achtergrond een foto van een leuk team uitje of met het logo van het bedrijf. Tip: https://www.klokkenshop.com/bedrijfsklokken/

Daarnaast zijn er ook digitale klokken, die niet alleen de tijd aangeven, maar ook de datum en soms zelfs de temperatuur en vochtigheidsniveau van de omgeving. Zo’n klok geeft een heleboel informatie en kan op ieder moment van de dag geraadpleegd worden.

Natuurlijk moet de tijd afgelezen kunnen worden, aangezien dat het doel van een klok is, maar het hoeft zelfs aan de muur van het kantoorpand geen saaie standaardklok meer te zijn. Het opbouwen van sfeer en het leuk maken van de tijd checken, is nu ook een mogelijkheid geworden.