Led strip verlichting onder je veranda: tips en tricks

Veel mensen kiezen ervoor om de buitenruimte rondom het huis te gebruiken als extra verlenging van de woning. Zo kun je een tweede woonkamer creëren in de tuin of onder de veranda. Wanneer je lekker buiten zit wil je natuurlijk ook wat sfeerverlichting. Hiervoor kun je kiezen voor een ledstrip. Om ervoor te zorgen dat je ledstrip voor weer en wind goed blijft zitten kun je werken met ledstripprofiel. Hiermee blijft je ledstrip goed beschermd en zal deze niet van de muur of van het plafond afvallen. Zo kun je jarenlang genieten van mooie sfeerverlichting onder de veranda.

Voordat je de ledstrips gaat aanschaffen is het verstandig om te kijken waar je deze wilt bevestigen. Zo kun je de lengte van de ledstrips inschatten. Daarna kies je hier de bijpassende ledstripprofielen bij om het geheel stevig te kunnen bevestigen.

Tips voor het plaatsen van ledstrips in de buitenlucht

Ook voor buiten kun je kiezen voor ledstrips met een afstandsbediening. Zo kun je, ook wanneer je niet buiten zit, de verlichting onder de veranda aanzetten met een afstandsbediening. Dit geeft meer sfeer en je laat de buurt op die manier weten dat je thuis bent. Wanneer je de ledstrips buiten gaat ophangen kun je letten op de kwaliteit van de ledstrips. Het is belangrijk dat deze tegen een stootje kunnen en eventueel waterdicht zijn. Hierbij kun je kijken of je de ledstrips op een droge plek hangt waar geen regen naar binnen kan komen, of dat de ledstrips in de buitenlucht hangen. Ook dien je rekening te houden met de plaatsing van de controller. Het is de bedoeling dat er nog wel verbinding kan worden gemaakt met de controller om het licht op die manier te kunnen bedienen.

De voordelen van een ledstripprofiel

Met een ledstripprofiel kun je de ledstrip op een mooie manier wegwerken. Naast dat het een professionele en strakke afwerking geeft, zorgt het er ook voor dat je ledstrip muurvast komt te zitten. Hiermee voorkom je dat de ledstrip steeds naar beneden valt. Je hoeft de ledstip met het profiel eenmalig te bevestigen om hier vervolgens jarenlang plezier van te beleven. Ledstrips gaan namelijk erg lang mee en zijn bijzonder energiezuinig. Doordat je verschillende profielen kunt kopen kun je alle kanten op met je ledstrips. Zo heb je diverse hoekprofielen waarmee je de hoek om kunt gaan met de LED strip. Zo kun je de volledige kamer rondom verlichting met een ledstrip inclusief een ledstripprofiel.

Geef je veranda een boost met een tafelhaard!

Welkom in de wereld van het binnen- en buitenleven! Een tafelhaard is een geweldige manier om het interieur van jouw huis te verfraaien. Hij voegt niet alleen een gezellige sfeer toe, maar kan ook zorgen voor een rustgevende en ontspannende ambiance. Met zoveel verschillende soorten tafelhaarden beschikbaar, is het gemakkelijk om er een te vinden die bij jouw stijl en behoeften past. Of je nu op zoek bent naar een klassieke look of iets moderners, er is een tafelhaard die bij jou past. Lees verder voor meer informatie over de verschillende soorten tafelhaarden en waar je voor moet kiezen!

Verschillende soorten tafelhaarden

Tafelhaarden zijn er in verschillende stijlen en materialen. Of je nu een traditionele houtgestookte haard heeft of een moderne elektrische haard, er is een tafelhaard die bij jouw voorkeuren past. Voor een klassieke uitstraling kun je een stenen of marmeren tafelhaard overwegen. Geef je de voorkeur aan iets moderners, zoek dan naar een glazen of metalen schouw. Je kunt ook kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingen om de perfecte look te creëren.

Tafelhaard voor binnen en buiten

Tafelhaarden zijn niet alleen voor binnen. Veel modellen zijn ontworpen voor buitengebruik, zodat je zelfs in jouw achtertuin kunt genieten van een gezellige sfeer. Buitenhaarden zijn perfect om gasten te ontvangen of gewoon te ontspannen en van de avond te genieten. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, zodat je er een kunt vinden die perfect in jouw ruimte past.

Kies een veilige tafelhaard van Tenderflame

Als het op veiligheid aankomt, kun je niet verkeerd gaan met Tenderflame. Hun tafelhaarden zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en zijn UL goedgekeurd. Hun haarden zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, dus je kunt er zeker van zijn dat ze jarenlang meegaan. Bovendien worden al hun haarden ondersteund door een jaar garantie voor uw gemoedsrust.

Geef een tafelhaard cadeau

Een tafelhaard is een geweldig cadeau voor elke gelegenheid. Of je nu op zoek bent naar een housewarming cadeau of een verjaardagscadeau, een tafelhaard zal een hit zijn. Het is niet alleen een praktisch en nuttig item, maar het voegt ook een speciaal tintje toe aan elk huis. Bovendien is het gemakkelijk om een model te vinden dat in elk budget past.

Waarom kiezen voor tafelhaarden?

Een tafelhaard is een geweldige manier om het interieur van uw huis te verbeteren en een gezellige en uitnodigende sfeer te creëren. Met zoveel beschikbare stijlen en materialen kun je er gemakkelijk een vinden die past bij jouw behoeften en budget. Plus, met Tenderflame weet je zeker dat je een veilig product van hoge kwaliteit krijgt. En vergeet niet een tafelhaard cadeau te doen. Het zal zeker een hit zijn!

De perfecte combinatie: vloerverwarming en schuimbeton

Deze blog gaat over warp-vloerverwarming en schuimbeton. In deze blog zal ik dieper ingaan op de werking van warp-vloerverwarming. Ook zal ik de voor- en nadelen van schuimbeton noemen en nog wat extra interessante informatie.

WARP-vloerverwarming

In het geval van een WARP-vloerverwarming vindt de verwarming plaats door warmwaterbuizen in de vloer. Dit type verwarming heeft veel weg van een traditionele vloerverwarming. Het gebruikt leidingen, waar doorheen warm water stroomt van de cv-installatie. Die leidingen worden in matten geklikt, wat de installatie tamelijk eenvoudig maakt. De matten met de leidingen zijn niet hoog, wat in een bestaande woning prettig kan zijn. Als je al een cv-installatie hebt, dan kan je die blijven gebruiken. Je sluit je WARP-vloerverwarming daar gewoon op aan. Verwarmen met een gasketel is niet zo duurzaam. Je kunt je WARP-vloerverwarming echter duurzamer maken door er een warmtepomp aan te koppelen, die sowieso verplicht wordt in Nederland. Als een ander nadeel van dit type verwarming zou je kunnen noemen, dat het vrij lang duurt alvorens een koude vloer voldoende warm is.

In de volgende twee paragrafen ga ik het over schuimbeton hebben. Schuimbeton wordt vaak gebruikt bij het aanleggen van vloerverwarming.

Voor- en nadelen schuimbeton

Schuimbeton is waanzinnig populair. Het wordt veel gebruikt als fundering, opvulling van kruipruimtes en het vullen van vervallen leidingwerk. Maar wat maakt schuimbeton nu zo geliefd? Hierbij een overzicht van enkele voordelen:

  • Het materiaal nivelleert zichzelf. Dat wil zeggen dat het vanzelf waterpas wordt.
  • Schuimbeton is recyclebaar.
  • De substantie is licht van gewicht.
  • Het is zeer makkelijk te plaatsen.
  • Schuimbeton is vocht- en schimmelbestendig.

Met bovenstaand lijstje is de keus gauw gemaakt. Toch zijn er ook nadelen aan de bouwstof. Hierbij een opsomming waar je rekening mee moet houden:

  • Voordat je gaat storten, moet je rekening houden met de voorbereidingstijd. Alle houten balken uit de ruimte moeten verwijderd zijn. Anders is er nog steeds kans op houtrot. Ook is het nodig om eventueel zand af te vlakken en gaten en kieren te dichten. Doe je dit niet, dan verspil je kostbaar materiaal.
  • De ruimte is ongeveer een week niet te betreden.
  • De gekozen ruimte is niet meer te gebruiken indien er eenmaal schuimbeton is gestort.

Inzakken schuimbeton

In sommige gevallen gaat schuimbeton inzakken. Hierbij drie tips om dit te voorkomen:

Ontmenging

Dit zie je vrij snel in het proces. Zodra het gestort is en begint met uitharden, zie je het gebeuren. De reden hiervoor is in veel gevallen dat er onvoldoende juiste deeltjes in de substantie zitten of een te hoge waterzuurgraad in de cementfactor is gebruikt. Mocht je hier bang voor zijn kun je er altijd voor kiezen om een stabilisator te gebruiken.

Verkeerd aanbrengen bouwfolie

Het folie dient te zijn aangebracht als een soort badkuip. Op die manier vangt het folie het vocht op. Is dit niet goed aangebracht, dan kan het zijn dat het verhardingsproces te snel gaat, het schuimbeton wegloopt of inzakt.

Verzakkingen

Mocht er sprake zijn van een slappe grond, dan is het mogelijk dat deze gaat verzakken. Schuimbeton zakt in deze gevallen mee en gaat mogelijk scheuren.