Buitenkraan plaatsen onder uw veranda

Een buitenkraan heeft heel veel voordelen. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om door een loodgieter een buitenkraan te laten plaatsen, bijvoorbeeld onder de veranda, maar het kan natuurlijk ook gewoon in uw achtertuin door de waterleiding door de gevel naar buiten te laten lopen en hier een speciale buitenkraan op te laten plaatsen. Als u handig bent dan kunt u dat wellicht zelf doen, maar uitbesteden aan een ervaren loodgieter is natuurlijk ook een optie.

De voordelen van een buitenkraan onder de veranda

Een buitenkraan is om veel redenen erg handig. Nadat een loodgieter deze bij u heeft geplaatst kunt u daar volop van profiteren. Niet alleen kunt u op die manier gemakkelijk een gieter vullen om de plantenbakken water te geven, maar u kunt er ook een tuinslang met sproeier op aansluiten om uw gazon te besproeien. Daarnaast kunt u op een buitenkraan onder uw terras een hogedrukreiniger aansluiten om de bestrating van de tuin of het terras te ontdoen van onkruid en groene aanslag. Als u dit 1 of 2 keer per jaar doet dan houdt u uw terras keurig schoon en kunt u er met plezier van het mooie weer genieten.

Alleen koud water of ook warm?

De meeste buitenkranen geven alleen koud water. Dit is het gemakkelijkst om aan te leggen omdat er dan maar 1 leiding naar buiten hoeft te worden doorgevoerd. Maar het is zeker niet onmogelijk om buiten ook over warm water te beschikken. U kunt een loodgieter twee aparte kranen laten plaatsen, dat is vaak het gemakkelijkst omdat niet alle mengkranen geschikt zijn om ook buiten te gebruiken. Als u een buitenkraan onder uw terras heeft die ook warm water geeft biedt dat zeker voordelen. Met warm water kunt u immers gemakkelijker dingen schoonmaken of water tappen om de ramen te lappen.

De buitenkraan in de winter Houd er rekening mee dat de buitenkraan in de winter als het streng vriest zal bevriezen. Op zich is dat geen probleem, de leidingen en ook de kraan zijn hier in principe tegen bestand. Het enige nadeel is natuurlijk dat u tijdens een vorstperiode buiten geen water kunt tappen. Zodra de temperatuur weer stijgt zal dit probleem zich vanzelf oplossen als het water in de leidingen weer ontdooit.