365 dagen per jaar genieten van een stralend groen gazon doe je zo

Het hele jaar door een stralend groen gazon, het is de droom van veel tuinliefhebbers. In de praktijk is dit echter makkelijker gezegd dan gedaan. Een natuurlijk gazon vergt veel onderhoud. Naast het regelmatig maaien van het gazon moet het soms geverticuteerd en/of belucht worden en moet het regelmatig bemest worden. Goed gazononderhoud is daarnaast nog geen garantie voor stralend groen gazon. Ook de kwaliteit van de bodem, de ligging van het gazon en zelfs de manier van aanleggen spelen een belangrijke rol in de uitstraling van het gazon. Er is echter een soort gazon beschikbaar dat het hele jaar door intens groen is en weinig tot vrijwel geen onderhoud behoeft: kunstgras.

 

De voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft de laatste jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Hierdoor is kwalitatief hoogwaardig kunstgras nagenoeg niet meer te onderscheiden van echt gras. Kunstgras kent veel voordelen ten opzichte van echt gras. Zo zorgt kunstgras ervoor dat gazononderhoud verleden tijd is, waardoor het zeer geschikt is voor een onderhoudsarme tuin. Daarnaast is kunstgras het hele jaar door groen, waardoor jouw tuin altijd een frisse, levendige uitstraling heeft. Kunstgras is tevens zeer geschikt als speelgazon. Zowel kinderen als dieren kunnen er veilig op spelen. Het laatste, maar zeker niet het minst belangrijke voordeel is dat kunstgras verkrijgbaar is in allerlei verschillende diktes, poolhoogtes, kleuren. Hierdoor is kunstgras niet alleen geschikt voor particulier gebruik, maar ook voor de aanleg van sportvelden van scholen, gemeentes en sportverenigingen.

 

De verschillende soorten kunstgras

Kunstgras is verkrijgbaar in allerlei soorten. Hierdoor kan het overal voor gebruikt worden. Zo kan kunstgras gebruikt worden om een balkon mee te bedekken, is het zeer geschikt voor tuinen en kan het gebruikt worden voor sportvelden. Welk kunstgras geschikt is voor welke situatie is afhankelijk van de specificaties van het gras. Kunstgras dat voor een balkon wordt gebruikt hoeft uiteraard niet aan dezelfde eisen voldoen als kunstgras dat wordt gebruikt voor een sportveld.

 

Kunstgras laten aanleggen

Wil jij 365 dagen per jaar genieten van een stralend groen gazon? Dan is kunstgras iets voor jou. Kunstgras aanleggen is echter een flinke klus die veel specifieke kennis vereist. Daarom is het aan te raden om dit over te laten aan een specialist. Door jouw Kunstgras in Hoogeveen aan te laten leggen door een expert weet je zeker dat het op de juiste wijze wordt aangelegd, zodat jij jarenlang onbezorgd kunt genieten van een prachtig kunstgras gazon.