5 klusjes om aan te pakken deze Kerst

5 klusjes om aan te pakken deze Kerst

Kerst: een periode van samenzijn, gezelligheid en natuurlijklekker eten. De kerstperiode betekent voor velen een paar dagen vrij en daarmee meer tijd voor jezelf. In deze periode heb je de tijd, dit is duseen uitgelezen kans om voor het einde van het jaar nog een paar klusjes in en om het huis aan te pakken. Hier zijn 5 klusjes die vaak blijven liggen, ideaal om in de winterperiode af te werken.

Lijstje aan de muur

Heb je nog een ingelijste poster of foto staan die je nog op wilde hangen, bijvoorbeeld een souvenir van de zomervakantie? Pak deze winter je kans en begin met boren.Naast de schroeven, een meetlat, pluggen en de lijst zelf heb je een goede boor nodig. Het meest geschikt is eenboormachinemetschroefmogelijkheid om de schroeven in de pluggen te krijgen, en een krachtige accu zodat er geen snoer in de weg gaat zitten. Een schroef-/boormachine die aan al deze eisen voldoet is een boormachine van het merkEinhell.Einhell boormachines voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid en zorgen ervoor dat jouw lijsten in een handomdraai worden opgehangen.Nog even goed meten waar de schroeven moeten komen en je hebt de lijst zo opgehangen.

Een nieuw likje verf

De wintertijd kan ook een mooi moment zijn om de muren aan te pakken. Een muur van een andere kleur voorzien of een beschadiging bijwerken: alles is mogelijk. Als je andere oppervlakken gaat verven, bijvoorbeeld houtoppervlakken zoals deuren, is het beter om eerst het oppervlak schoon te maken en te schuren voor je aan het verven begint. Hiermee verwijder je oude verfresten en maak je het oppervlak weer ruw. Het nieuwe likje verf hecht hierdoor beter aan het oppervlak en blijft langer zitten.

Snoeren wegwerken

Last van een wirwar van kabels bij je televisie of je computer? Tijd om daar iets aan te doen. Je kunt je kabels bundelen met tiewraps, zodat ze niet overal naartoe krioelen. Een andere optie is om een kabelgoot te kopen die je langs de plint bevestigd, waar de kabels doorheen kunnen lopen. Zo kun je bijvoorbeeld zonder dat het opvalt een stroomkabel naar je televisie laten lopen. Je kunt er ook een uitgebreidere klus van maken en bijvoorbeeld een plankje op maat zagen. Deze kun je vervolgens met behulp van Einhell gereedschappen voor de kabels bevestigen om ze echt mooi weg te werken.

De tuin in

Als je de kou durft trotseren kun je de vakantie gebruiken om de tuin aan te pakken, bijvoorbeeld om de bladeren te verzamelen die de herfst heeft achtergelaten. Met een hark of bladblazerheb je de bladeren zo bij elkaar. Nog handiger: een Einhellbladzuiger met een aangesloten zak,zodat je de bladeren in één keer kunt weggooien.Wil jij jouw tuin echt winterklaar maken? Draai ook je tuinkranen dicht en haal je tuinmeubelen weer de schuur in. Zo voorkom je bevroren leidingen en smerige tuinmeubels.

De grote schoonmaak

Het is niet ’s werelds leukste klusje, maar het kan je een hoop opleveren. De wintertijd is bij uitstek geschikt om je huis helemaal voorjaarsklaar te maken.Je kunteen stapel papier uitzoeken, dweilen, de kastjes afnemen ofrondslingerende kruimels opruimen. Het kost eventjes, maar het is natuurlijk heerlijk om met een schoon en opgeruimd huis weer fris aan het nieuwe jaar te beginnen.

Einhell gereedschappen

Wil jij deze klusjes gemakkelijk uitvoeren met betrouwbaar gereedschap? Dan zijn de gereedschappen van Einhell onmisbaar. Einhell is een gerenommeerd merk in elektrisch gereedschap en powertools. Einhell heeft vele soorten gereedschap zoals krachtige schroef-/boormachines, slijptollen, bladzuigers met opvangzakken, kruimeldieven en schuurmachines. Een ding is zeker: met de gereedschappen van Einhell worden de kerstklusjes een fluit van een cent.