Beveiligingscamera’s in en om het huis

Het gebruik van beveiligingscamera vooruw huis of winkel/bedrijf

Wanneer u interesse heeft in het plaatsen van bewakingscamera’s rondom uw huis zijn er altijd een aantal regels om in de gaten te houden. In dit artikel zal ik er een aantal benoemen zodat duidelijk wordt wat wel en niet mag.

Bewakingscamera rondom uw huis

Het is toegestaan om een bewakingscamera(https://www.feenstra.com/huisbeveiliging/beveiligingscamera/rondom uw huis te plaatsen.Dit is ten slotte uw huis en ruimte. Waar u wel rekening mee dient te houden is dat de camera gericht is op uw eigen grond en eigendom, en niet op de openbare weg. Let er ook op dat er geen eigendom van bijvoorbeeld de buren wordt vastgelegd met de camera.

Bewakingscamera voor uw winkel

Als eigenaar van een winkel is het toegestaan om camerabeveiliging te gebruiken, mits het een te grote inbraak is op de privacy van uw werknemers or winkelbezoekers.

Bijvoorbeeld:

  • Camerabeelden maken van de kassa en de schappen is prima
  • Camerabeelden maken in kleedruimtes of toiletten is uiteraard niet toegestaan

Een belangrijk punt is dat iedereen die gefilmd wordt dit van tevoren dient te weten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een sticker bij de ingang van de winkel te plaatsen waarmee u duidelijk maakt dat er om bewakingsdoeleinden gefilmd wordt. Hangt u deze stickers niet op? Dan is het strafbaar.

Waar let u op bij de aanschaf van een camera?

Wanneer u een beveiligingscamera wilt aanschaffen zijn er natuurlijk ontzettend veel elementen waar u uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan:

Al deze keuzes gaan gepaard met bijkomende kosten. Maak dus goed de overweging welke elementen u belangrijk vindt. Logischerwijs is dit geen keuze die u elke dag maakt. Het is daarom ook verstandig om een expert in te schakelen die precies weet waar hij het over heeft. De expert kan dan goed naar uw situatie kijken en u gepast advies geven over de aanschaf. Zo krijgt u achteraf geen spijt en kunt u met een veilig gevoel van huis.