Een feestelijk etentje op de planning? Zo kleed je de tafel mooi aan

Staat er binnenkort een feestelijk etentje op de planning? Feestelijke etentjes vragen om een stijlvol gedekte tafel. Het feestelijk aankleden van een tafel kan echter best lastig zijn. Welk tafellaken gebruik je, welk soort servies is het best, welk soort decoratie past het beste bij de gelegenheid? En werk je met een tafelplan en wijs je iedereen een plek toe, of laat je een ieder zitten waar hij of zij wil? Om je een handje te helpen met het dekken van jouw tafel, vind je hier een aantal waardevolle tips. Zo wordt jouw feestelijke etentje een onvergetelijk succes.

 

Een kwalitatief hoogwaardig tafellaken: het belang van een goede basis

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor het dekken van een tafel. Een goed tafellaken kan een groot verschil maken wat betreft de uitstraling van de tafel. Het is daarom aan te raden om te investeren in een mooi tafellaken van hoge kwaliteit. Een tafellaken van hoge kwaliteit heeft een langere levensduur en geeft jouw tafel een prachtige uitstraling. Wil je voorkomen dat vlekken in het tafellaken trekken? Kies dan voor een gecoat exemplaar, zodat de vlekken voorkomen worden. Een tafellaken van hoge kwaliteit is een goede basis voor een gedekte tafel.

Servies, bestek en glaswerk

Een feestelijk diner verdient bijzonder servies. De meeste mensen hebben een duurder servies in de kast voor bijzondere gelegenheden. Dit servies heeft een chiquere uitstraling dan het alledaagse servies en is vaak van betere kwaliteit. Een feestelijk etentje is de perfecte gelegenheid om gebruik te maken van jouw mooie servies. Door te kiezen voor het goede servies wordt de uitstraling van de tafel versterkt én komt het heerlijke eten dat geserveerd wordt nog beter tot zijn recht. Ook wat betreft het glaswerk en het bestek mag je best uitpakken. Voorzie elke plaats aan de tafel van zowel een wijnglas als een waterglas, zorg dat er bij elk bord voldoende bestek ligt en wees niet bang om gebruik te maken van bijzondere glazen met een motief. Alles om jouw feestelijke etentje zo bijzonder mogelijk te maken.

De kracht van tafeldecoraties

Een goed tafellaken en het juiste bestek, servies en glaswerk zorgen ervoor dat de tafel een feestelijke uitstraling krijgt. Het zijn echter de tafeldecoraties die het geheel afmaken. De juiste tafeldecoraties kunnen ervoor zorgen dat de tafel een sfeervolle uitstraling krijgt. Bij tafeldecoraties kan je denken aan een loper van bloemen die over de lengte van de tafel wordt gedrapeerd, maar ook aan menukaartjes, sierlijke naamkaartjes, mooie servetten en sfeervolle kaarsen. Op het gebied van tafeldecoratie zijn de mogelijkheden eindeloos.

Als de hele tafel prachtig gedekt is met een mooi tafellaken en sierlijk gedecoreerd is, blijft er nog maar één ding over: Met elkaar genieten van het eten en de feestelijke gelegenheid. Eet smakelijk!