Er even tussenuit

Je herkent het vast wel. Het gevoel dat je er echt even tussenuit moet. Je komt uit een periode waarin veel aan je gevraagd is. Of je hebt misschien wel veel van jezelf gevraagd. Huishouden, gezin, werk, mantelzorg. Alles combineren is soms een ware uitdaging. Je kunt nou eenmaal niet overal tegelijk zijn en er zitten ook maar 24 uur in een dag. En van die 24 uur is het ook nog handig als je er zeker zo’n 8 kunt slapen. En dus heb je alles op alles gezet om de puzzel passend te maken. Te zorgen dat je zo efficiënt mogelijk je tijd indeelt, zodat je alles gedaan kreeg wat gedaan moest worden. Maar nu is het op. Je bent echt toe aan een moment voor jezelf. En dan bedoel je niet even rustig met een kopje thee op de bank zitten, maar daadwerkelijk even er tussenuit. Weg van de dagelijkse sleur. Heerlijk even op vakantie!

Als het niet kan

En dan is er corona en hebben alle landen reisbeperkingen. Niet alleen de landen trouwens. Ook de steden in ons eigen land hebben een eigen kleurcode om aan te geven of je daar wel of niet naartoe kunt gaan. Dat maakt de mogelijkheden om even op te laden natuurlijk ineens een stuk beperkter. Kon er ook nog wel bij. Maar je kunt ook je eigen huis omtoveren tot een waar vakantieoord. Nou ja, je huis. Vooral je tuin. Heb je al weleens nagedacht over een tuinkamer? Een ruimte zo dichtbij je huis, dat je er op elk gewenst moment zo naartoe kunt. Je hoeft er niet eens voor in de file te staan. En je kunt het ook nog zo inrichten dat het echt voelt als een vakantiehuisje. Verf de muren met warme kleuren. Zorg altijd voor een schoon opgemaakt bed. En hang een schilderij van een mooi tropisch uitzicht op. Zo vier jij vakantie dichtbij huis, en ook nog eens coronaproof.

Omtoveren tot werkplek

Misschien voelt het wat overdreven om een huisje in de tuin aan te schaffen alleen maar om het vakantiegevoel te kunnen nabootsen. Weet dan dat je dit huisje ook super makkelijk kunt omtoveren tot een tuinkantoor. Vervang het bed door een bureau en een laptop en jij krijgt elke dag het gevoel alsof je mag werken vanaf een warme, tropische locatie. Dat is nog eens ontspannen werken. En lekker dichtbij, zodat het ook nog eens efficiënt is en veel tijd scheelt op een dag.