Nadelen van een veranda. En hoe je dit oplost.

Als jij je vrije tijd graag buiten met lezen, socializen of gewoon lekker wegdoezelen op een hangmat doorbrengt, dan heb je waarschijnlijk al eens overwogen om een veranda bij jou woning te installeren. We weten immers allemaal wel dat een beetje zonneschijn goed voor ons is. Want al die broodnodige zonnestralen stimuleren onze serotonine en verbeteren op hun beurt het humeur.

Maar is zo’n overdekte overkapping in de vorm van een veranda ook de beste optie voor jou? Wat zijn de nadelen ervan. En hoe kun jij die oplossen?

Het nadeel van een veranda met een plat dak

Als de veranda een plat dak heeft, dat door een slechte afvoer begint te lekken. Dan kan er schade aan de onderkant van deze veranda ontstaan. Waaronder op het afgewerkte hout, een gedecoreerd plafond en zelfs muren ervan. Je wilt op een regenachtige dag dan ook niet op zo’n lekkende veranda zitten. Waarbij er met een constant straaltje water langs de hals van je shirt stroomt.

Het grootste nadeel van de installatie van een veranda met een plat dak heeft betrekking op de afwatering ervan. Of in sommige gevallen het ontbreken daarvan. Een plat dak kan echter echt wel goed ontworpen worden om het water uit de lucht adequaat af te voeren. Het ontwerp van je veranda is van top belang.

Het nadeel van een donkere veranda

Het plaatsen van een veranda kan absoluut een prachtige aanvulling voor iedere woning zijn. En zal bij het juiste design de uitstraling van het huis zeker verbeteren. Het kan bij het gebruik van een ondoorzichtig dak de ruimte eronder daarentegen ook donker en somber maken.

Dit lichtverlies kan gelukkig, zonder het aanbrengen van allerlei kunstverlichting, perfect met lichtkoepels opgelost worden. Deze lichtkoepels zijn niet alleen een fantastische oplossing, maar ze zien er ook nog eens geweldig uit!

Het nadeel van een open veranda

In tegenstelling tot een serre, kun je een open veranda maar een deel van het jaar gebruiken. Want omdat je de verwarming en koeling van deze ruimte niet kunt regelen. Ben jij veelal beperkt tot het gebruik ervan als de temperaturen mild genoeg zijn om hier in de buitenlucht te zitten.

Maar als jij niet over de extra verbruikskosten in zit, dan kan een terrasverwarmer er toch nog voor zorgen dat jij ook op koudere dagen van een aangename temperatuur op je veranda geniet.

Het nadeel van een houten veranda

Het onderhoudsschema van een houten veranda is niet echt vergevingsgezind. Er is dus zeker regulier onderhoud nodig. Als jij dit echter regelmatig doet, dan kan jouw houten veranda een heel leven lang meegaan. Maar stel het zeker niet te lang uit, want dan kunnen de gebruikte planken en balken versplinteren of kromtrekken.

Het beste leven leiden

Een veranda op zichzelf heeft niet echt voor- of nadelen. Een veranda is een oplossing die aan allerlei behoeften en wensen beantwoordt. Maar een verkeerd ontwerp of een incorrecte opstelling kan wel degelijk tot echte nadelen leiden. Maak daarom de juiste beslissingen bij het aanbrengen van een veranda bij jou thuis.

Wij weten zeker dat je met een goed ontworpen en natuurlijke verlichte verandah, een fijne plaats hebt waar jij de hele dag aangenaam kan relaxen en nadenken.