Verbeter jouw veranda met behulp van isolatie

Als je extra ruimte in jouw woning wilt, kan het een fantastisch idee zijn om een veranda te bouwen. Niet alleen kun je met een veranda meer in contact komen met de natuur in jouw tuin, maar het hebben van een extra ruimte kan ook veel rust brengen. Om zeker te weten dat je het hele jaar van jouw veranda kan genieten, is goede isolatie echter onmisbaar. In dit artikel geven wij je enkele tips over het isoleren van de veranda, waarna je volledig geïnformeerd aan de slag kunt!
Waarom is isolatie eigenlijk belangrijk?
Je wilt natuurlijk dat, als je de moeite gaat nemen om zelf een veranda te bouwen, dat die nieuwe ruimte zo comfortabel mogelijk is. Om dat doel te bereiken is wandisolatie eigenlijk een onmisbare aankoop. Met goed geïsoleerde wanden heb je veel meer invloed over de temperatuur bij de veranda. Dit is voornamelijk belangrijk in de winter, wanneer het buiten echt flink koud is. Om die kou tegen te gaan kun je een kacheltje bij de veranda neerzetten, maar zonder goede isolatie zet dat eigenlijk geen zoden aan de dijk.
De vochtigheid bestrijden
Naast de temperatuur is er nog een ander iets waar je rekening mee moet houden als je een tuinkamer hebt: de vochtigheid! Een tuinkamer staat direct in contact met alle elementen. De kamer moet goed beschermd zijn tegen eventuele stormen en regenbuien. Wil je er van verzekerd zijn dat jouw tuinkamer netjes droog blijft, ook als het Nederlandse weer zich van zijn slechtste kant laat zien? Dan heb je, naast goede isolatie, ook dampremmende folie nodig. Deze folie zorgt ervoor dat er geen vocht van binnenuit in het isolatiemateriaal kan trekken. Hoognodig voor elke constructie die veel aan de verschillende weersomstandigheden wordt blootgesteld!
De isolatie (laten) plaatsen
Als je jouw veranda of tuinkamer wilt isoleren, dan heb je twee opties. Allereerst kun je proberen om de isolatie zelf te plaatsen. Isolatie plaatsen is in principe geen moeilijke klus, maar zeker als je het nog nooit eerder hebt gedaan, valt het te begrijpen dat het enigszins spannend kan zijn. Online zijn er veel tips en instructies te vinden, maar het is echter ook begrijpelijk als je er liever niet zelf aan begint. Gelukkig zijn er ook genoeg bedrijven die de volledige plaatsing van je kunnen overnemen. Dat scheelt een hoop stress en gedoe, en zo kun jij zo snel mogelijk lekker van je uitbouw gaan genieten!