Voordelen van een zwembad in je tuin

Een eigen zwembad staat bij veel mensen op hun lijstje van dingen die ze graag willen hebben. De mogelijkheden van een eigen zwembad zijn namelijk eindeloos. Je kunt kiezen voor kant-en-klaar kunststof zwembad tot een bouwkundig zwembad. Twijfel je nog over een eigen zwembad? Hieronder vind je de voordelen.

Het onderhoud

Het onderhouden van een zwembad is heel gemakkelijk, je hoeft alleen te zorgen dat de waterkwaliteit goed is en dat je af en toe het vuil met een schepnetje weghaalt. Het grotere onderhoud zou je eventueel ook makkelijk uit kunnen besteden. Na een paar jaar kun je er altijd voor kiezen om je zwembad te renoveren maar dit hoeft niet noodzakelijk te zijn.

Laag energieverbruik

Je kunt je energieverbruik van het zwembad heel gemakkelijk laag houden. Je kunt bijvoorbeeld isolatie aanbrengen in de wanden en op de bodem. Daarnaast is het ook slim om het zwembad af te dekken of ze zelfs af te dekken met zonnepanelen, zo bespaar je ook nog eens zonne-energie.

Zwemmen kan altijd

Of het nu regent, hagelt of sneeuwt, een baantje in een verwarmd zwembad kan altijd. Zo kun je dus het hele jaar lang genieten van het zwembad. In de zomer kan je heerlijk in het zonnetje liggen naast je zwembad en sportief een paar baantjes trekken om vervolgens nog een warme douche te nemen en lekker op de bank te ploffen.

Een plek voor gezelschap

Wanneer je een zwembad in je tuin hebt moet er ook plek zijn voor een filterinstallatie, dit kan geïnstalleerd worden in de garage of kelder maar wat nog leuker is en multifunctioneel is een poolhouse. Hier kun je niet alleen de zwembadinstallatie kwijt maar je kunt er ook iets gezelligs van maken. Naast sanitaire voorzieningen kun je er ook een loungeset neerzetten zelfs een bbq. Zo staat in ieder geval vast bij wie er in de zomer de leukste feestjes zijn.

Gezondheid

Een zwembad is ook nog eens heel goed voor je gezondheid, zo kun je regelmatig baantjes zwemmen waardoor je je al snel fitter gaat voelen. Vaak moet je hier helemaal voor naar het zwembad of naar de sportschool, maar hoe fijn is het als de stap naar een gezonder leven zo veel dichterbij is, sterker nog, zich gewoon in je eigen tuin bevindt! Door minimaal drie keer per week baantjes te zwemmen zal je al snel het grote verschil merken.