3x Tips voor het uitzoeken van een nieuwe bank

3x Tips voor het uitzoeken van een nieuwe bank

Het is zo ver. Je gaat voor het eerst uit huis of je gaat verhuizen naar een nieuwe woning. Maar dan begint het meest lastige onderdeel van verhuizen: meubels uitzoeken. Het uitzoeken van de juiste meubels kan erg lastig zijn. De meubels die je kiest zullen een lange tijd met je meegaan. Dus het is van belang dat je meubels kiest die je mooi vindt maar ook praktisch en/of comfortabel zijn. Een mooie bank die ook nog eens lekker zit is daar een goed voorbeeld van. Niemand zit erop te wachten om een bank te kopen die vervolgens helemaal niet zo lekker zit of gewoon niet past bij de rest van het huis. Benieuwd wat je kunt doen om de juiste bank uit te kiezen? Lees dan verder!

Tip 1: Maak een moodboard

Het maken van een moodboard is een onwijs effectieve manier om erachter te komen hoe je je huis in moet richten. Een moodboard brengt goed in kaart welke kleuren je mooi vindt en welke stijl meubels bij je past. Bovendien kun je zien of je favoriete kleuren wel goed bij elkaar passen. Pak er een aantal (oude) woonmagazines bij, een stuk karton en wat lijm en begin met knippen en plakken. Selecteer eerst alle meubels en kleuren die je mooi vindt en knip dat uit. Daarna plak je alles op het stuk karton. Nu heb je je eigen moodboard gemaakt. Deze kun je erbij pakken als je even geen idee meer hebt wat je nou wel en niet mooi vindt.

Tip 2: Ontdek welke soort banken er zijn

Tegenwoordig zijn er zo ontzettend veel verschillende soorten banken op de markt. Van slaapbank tot hoekbank. Van stof tot leren banken. Erg populair is de hoekbank. Deze soort bank heeft de afgelopen aantal jaar een opmars gemaakt. Hoekbanken zijn onwijs comfortabel. Je kunt heerlijk wegkruipen in het hoekje of je benen strekken. Het extra verlengstuk kan namelijk fungeren als een voetenbank. Klinkt dit jou als muziek in de oren maar vind je een hoekbank net iets te klein, dan kun je ook nog kiezen voor een u bank. Dit is eigenlijk hetzelfde als een hoekbank, alleen dan zit er aan beide kanten een verlengstuk. Zo heb je dus iets meer ruimte om met meer mensen op de bank te zitten.

Tip 3: Leer of stof?

Het is erg belangrijk om te weten of je een leren bank wil kopen of toch eentje van stof. Daarom is het handig om te weten wat de voor- en nadelen zijn van beide. Hou je van een woonkamer met een strakke uitstraling? Dan is een leren bank echt iets voor jou. Leren banken blijven namelijk heel lang mooi omdat het leer lang mee gaat. Daarnaast zijn leren banken zeer gemakkelijk schoon te maken en houden. Het nadeel van een leren bank is dat ze niet altijd even comfortabel zijn en in de winter kan een leren bank erg koud zijn. Een stoffe bank daarentegen zit negen van de tien keer extreem comfortabel. Er zijn ook veel verschillende stofjes op de markt. Het nadeel is wel dat een bank van stof minder lang mooi blijft omdat het de kussens en het stof op een gegeven moment in gaat zakken.