Aankleden van de veranda met klimplanten

Laat je veranda één worden met de tuin door er groen in te verwerken. Uiteraard kun je potplanten plaatsen op je veranda, maar waarom niet de hoogte in met wat klimplanten. Op deze manier wordt het hout mooi weggewerkt en brengt de klimplant kleur aan je veranda. Wanneer je buiten een drankje neemt op je veranda, voel je je helemaal thuis in de natuur.

Verschillende soorten klimplanten

Je hebt besloten om met klimplanten je veranda verder aan te kleden, maar waar begin je? Er zijn klimplanten in veel verschillende soorten te verkrijgen. Je kunt kiezen voor een groenblijvende variant, maar ook een bladverliezend of juist een bloeiende klimplant zijn te koop. Daarnaast dien je uiteraard rekening te houden met de voorkeuren van de plant. Ontwikkelen de klimplanten zich beter in de volle zon of is een schaduwrijke positie beter? Ook is het mogelijk verschillende soorten klimplanten te combineren. Combineer bijvoorbeeld een groenblijver eens met een bloeiende variant. Zo heb je het hele jaar door een schitterende veranda.

Overzicht bekendste klimplanten

Om je een goed beeld te geven van bekende verschillende klimplanten die je kunt gebruiken voor het verfraaien van je veranda hebben we hieronder een kleine opsomming voor je gemaakt:

  • Clematis: een mooie klimplant die verkrijgbaar is in veel verschillende kleuren. Van de Clematis zijn er groenblijvers, maar ook bladverliezende soorten te bestellen. Vooral de groenblijvers zijn erg populair vanwege hun heerlijke geurende en weelderige bloemen in het voorjaar.
  • Kamperfoelie: deze klimplant is vooral bekend vanwege haar heerlijke geur. De meeste soorten verliezen hun bladeren in de winter, maar er zijn ook bladhoudende soorten te vinden. De Kamperfoelie groeit naar het licht en vormt vaak bovenin een mooie grote, geurende bos.
  • Passiebloem: een klimplant met prachtige bloemen die bloeien van juni tot oktober. Het blad blijft veelal zitten tot het moment dat de nieuwe bladeren komen. Een ander voordeel van deze mooie klimplant is het feit dat de Passiebloem goed winterhard is.
  • Klimop: deze klimplant groeit in korte tijd uit tot een groot bladerdek. De klimop is zelfhechtend en heeft geen bloemen. Wel blijft deze klimplant mooi groen, ook in de winter.