Alles over verschillende soorten rolluik besturing

Rolluiken vormen een waardevolle toevoeging aan elke woning. Ze zorgen er voor dat je zelf kan bepalen hoeveel zon- en daglicht jouw woning binnenvalt, hebben een geluiddempende en isolerende werking, voorzien jouw woning van privacy en zijn tevens een vorm van inbraakpreventie. Wil jij rolluiken laten installeren? Dan heb je de keuze uit drie verschillende soorten rolluiken: rolluiken met handmatige bediening, rolluiken met elektrische bediening en rolluiken met automatische bediening. Wij vertellen je meer over de verschillende soorten rolluik besturing.

Rolluiken met handmatige bediening

Als je kiest voor rolluiken met handmatige bediening heb je de keuze uit die verschillende bedieningswijzen. Zo kan je kiezen voor bediening met behulp van een bandopwinder, een koordopwinder of een slingerstang. Rolluiken met handmatige bediening hebben veel voordelen. Ze zijn degelijk en betrouwbaar, hebben geen last van storingen en zijn ook te bedienen als er geen stroom beschikbaar is. Bovendien zijn de aanschafkosten van rolluiken met handmatige bediening aanzienlijk lager dan rolluiken met een andere vorm van bediening, waardoor rolluiken voor iedereen bereikbaar zijn. Handmatige Rolluik besturing is een uitstekende keuze voor iedereen op zoek is naar een sterke vorm van zonwering voor een redelijke prijs. En mocht je een aantal jaren na aanschaf toch over willen stappen naar elektrische of automatische bediening, dan zijn de handmatige rolluiken in de meeste gevallen eenvoudig om te bouwen naar de bedieningswijze van jouw voorkeur.

Rolluiken met elektrische bediening

Rolluiken met elektrische bediening zijn te bedienen met een draaischakelaar, een sleutelschakelaar en/of een tijdschakelaar. Deze schakelaar kan zowel binnenshuis als buitenshuis bevestigd worden. De schakelaar staat in verbinding met de buismotor. Een buismotor is een buisvormige motor die in de koker van de rolluiken wordt geplaatst. Wanneer de buismotor een signaal van de schakelaar ontvangt, zet hij de rolluiken in beweging. Door te kiezen voor elektrische rolluik besturing is het openen en sluiten van de rolluiken een fluitje van een cent.

Rolluiken met automatische bediening

Maak jij het jezelf het liefst zo gemakkelijk mogelijk? Dan zijn rolluiken met automatische bediening de beste keuze. Rolluiken met automatische bediening worden aangestuurd met een afstandsbediening, maar kunnen ook met een app op de mobiele telefoon bediend worden. In het laatste geval kunnen de rolluiken overal ter wereld aangestuurd worden. Rolluiken met automatische bediening zijn de duurste optie, maar leveren ook met meeste wooncomfort op en kunnen er voor zorgen dat jouw woning meer waard wordt. Deze vorm van rolluik besturing is dus zeker het overwegen waard.