Voordelen van een elektrische kachel

Een elektrische kachel wordt dikwijls aangewezen als verplaatsbare verwarming. Deze worden gewoonlijk als bijverwarming gebruikt. Tegenwoordig is de elektrische kachel aanzienlijk meer dan alleen een bijkachel. Wat betreft het ontwerp en gebruik zijn elektrische kachels door de jaren heen sterk verandert. Wil je weten welke voordelen een elektrische kachel heeft? Lees hieronder dan verder!

Voordelen van een elektrische kachel

Aangaande elektrische kachels zijn er discussies genoeg betreffende gepeperde energierekeningen en het nut ervan. Laat daarom de voordelen niet achterwege en bekijk de elektrische kachel vanuit de nuttige kant. Hier staan de voordelen van een elektrische kachel:

  • besparing op lang termijn
  • makkelijk apart instelbaar
  • geen nodeloze opwarming
  • bij storing geen totale storing aangaande verwarming
  • snel effect
  • geschikt voor kleine ruimten
  • eenvoudig in gebruik

Beschermingsniveau en regelbare thermostaat Is een elektrische kachel veilig genoeg? Beveiligingen van elektrische kachels zijn enorm van belang en dat weten de fabrikanten! Bij het vervaardigen ervan worden er beveiligingsmaatregelingen getroffen. Denk hierbij aan onder anderen omvalbeveiliging, daarbij wordt stroom uitgeschakeld bij het omvallen van de elektrische kachel. Voor verhitting die afwijkend is, heeft het een overhittingsbeveiliging. Verscheidene elektrische kachels bezitten een dubbele isolatie waardoor het gebruik van geaarde stopcontacten niet perse nodig is. Een elektrische kachel met vorstvrijstand? Ja die bestaat! Deze schakelt zichzelf en zorgt ervoor dat de temperatuur boven de 0 graden Celsius blijft. De ruimte wordt op die manier vorstvrij gehouden. Je kunt met een regelbare thermostaat van de elektrische kachel deze zelf instellen op de gewenste temperatuur. Zo verwarmt het de ruimte niet onnodig.

Soorten elektrische kachels

Je kunt kiezen uit verschillende elektrische kachels waaronder:

  • ventilatorkachel die snel een ruimte verwarmt
  • straalkachel wordt gewoonlijk in badkamers gebruikt
  • convectorkachel maakt weinig geluid en is makkelijk verplaatsbaar

Er zijn ontwikkelingen aangaande elektrische kachels, zo ontstaan er regelmatig nieuw oplossingen. Een ontwikkeling op het gebied van elektrische verwarming is de glasverwarming. Dit is een elektrische verwarming in ramen en glasplaten. Deze zijn verfijnt en haast onzichtbaar. Een andere vorm van elektrische verwarmen is de infraroodverwarming. Hier wordt stroom direct omgezet in efficiënte verwarming door straling. Som alle voordelen van elektrische verwarming bij elkaar op en tel uit je winst. Heb je nog vragen? Stel deze gerust online aan een deskundige. Deze helpt je graag bij het vinden van een perfecte elektrische kachel die past bij je woonsituatie.

Tot slot de elektrische haard

Vergeet niet de populaire elektrische haarden. De plaatsing van een elektrische haard is snel en eenvoudig. Binnen korte tijd een sfeer haard in je woning? Dan is dit ideaal! Je hebt geen last van vrijkomend as of roest. En een ander voordeel is dat je de schoorsteen niet meer hoeft te vegen. Geen last meer van gaskleppen die lekken. De buitenkant van de elektrische haard blijft koel. Het is meer dan de moeite waard om je te verdiepen in een elektrische haard.