Bouw je droomveranda

Bouw je droomveranda

Heb je net een huis gekocht bij je aankoopmakelaar, gefeliciteerd! Nu kan je je eigen veranda gaan bouwen. Dit is normaal gesproken een leuke klus, maar kan ook veel stres met zich meebrengen. Als je goed voorbereid aan de slag gaat, dan kan het haast niet misgaan. Het lezen van deze blog kan je hierbij helpen!

Jij versus een aannemer

Bedenk of je graag de verbouwing zelf wil doen, of het toch liever wil laten doen door een aannemer. Aan beide zitten voor- en nadelen vast. Een aannemer heeft verbouwen als beroep. Hij zal ongetwijfeld meer ervaring hebben dan jij. Daarom zal zijn afgeleverde werk waarschijnlijk professioneler zijn. Aan de andere kant zijn de kosten veel hoger bij de verbouwing. Ga bij jezelf na of de verbouwing van je veranda eigenlijk te ingewikkeld is, dan is het aanhaken van een aannemer geen slecht idee. Anders kan je het zelf proberen! Houd rekening met extra kosten die je sowieso gaat maken, los van het wel of niet aanstellen van een aannemer. Denk aan kosten van het materiaal, vervoer en container voor het sloopafval. Dit zijn allemaal kosten die meetellen.

 Regel een vergunning

Een vergunning voor het bouwen van een veranda is niet altijd noodzakelijk. Toch is het handig om dit van tevoren na te kijken. Een vergunning voor je aanbouw kan je regelen via de gemeente. Check hierbij wat wel en wat niet kan. Blijkt er toch een vergunning nodig te zijn, dan kan een constructeur of architect een bouwaanvraag doen. Het is goed om dit goed na te vragen bij je makelaar, zodat je van tevoren weet of je een vergunning aan dient te vragen. Na het aanvragen van je vergunning moet je een aantal weken geduld hebben. Het kan tot zes weken duren totdat je een antwoord krijgt. Begin niet voordat de vergunning rond is! Blijkt jouw veranda aanbouw toch illegaal, dan kan de gemeente de bouw stilleggen totdat de vergunning wel rond is.

Met deze tips ga je helemaal voorbereid de verbouwing in je nieuwe veranda. Het is dus raadzaam om van te voren alles goed uit te zoeken zodat je zorgeloos je verbouwing in gaat!

6 Reacties over “Bouw je droomveranda

  1. Pingback: workout mix

  2. Pingback: site

  3. Pingback: cabana tent

  4. Pingback: Stay in Latvia

  5. Pingback: Angthong National Marine Park

  6. Pingback: Thai massage home service