Schutting laten plaatsen

Schutting laten plaatsen

Tijd voor een nieuwe schutting, omdat u uit bent gekeken op uw oude? Of wilt u juist meer privacy? Het plaatsen van een schutting kan meerdere oorzaken hebben. Een nieuwe schutting plaatsen kan op verschillende manieren. U kunt er voor kiezen er zelf een te plaatsen, maar u kunt het ook uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Er zijn meerdere soorten schuttingen, van hout tot steen. Zo is er altijd wel iets te vinden wat bij u past. Neem eens een kijk bij de schuttingen van Schutting Service, daar ziet u een aanbod met meerdere verschillende schuttingen. 

Voordelen schutting laten plaatsen

Door een schutting scheidt u uw tuin af met de buren. Zo kan niet iedereen zomaar in uw tuin kijken. Dit zorgt voor de gewenste privacy. U creëert hierdoor uw eigen stukje grond en bent afgeschermd van de buitenwereld. U kunt er voor kiezen om zelf een schutting te plaatsen, maar als u hier niet veel kennis in heeft is het beter om dit uit te besteden. Op het begin lijkt zelf een schutting plaatsen goedkoper, maar hier komt veel onderhoud bij kijken. Een gespecialiseerde werker weet precies hoe hij een schutting moet zetten, welk materiaal hij nodig heeft en hoe hij uw schutting goed waterpas zet.

Belangrijke zaken

Voordat u een schutting gaat laten plaatsen is het goed om te weten wat de regelgeving is. Een specialist weet hier veel over, maar het is ook handig om u zelf eerst in te lezen. Het is belangrijk om te weten waar uw erfgrens ligt. Ga erna in gesprek met uw buren. Een schutting is ten slotte een scheiding van u en uw buren. Beide kanten moeten achter de beslissing staan om een schutting te plaatsen. Als u een schutting op uw eigen grond wilt plaatsen dan mag dit, maar wel op een halve meter van de erfgrens af. De hoogte van de schutting ligt aan de gemeente waar u woont, maar zal meestal rond de 2 meter zijn.

Zorg erna voor dat u weet welk materiaal u wilt gebruiken. Kijk goed naar welke schutting bij uw huis past. Bespreek dit samen met de specialist. Als de schutting eenmaal staat dan moet u niet denken dat u er nooit meer wat aan hoeft te doen. Het is van belang uw schutting goed te onderhouden, zodat u de levensduur maximaliseert.