Welke schutting past het beste in mijn tuin?

Welke schutting past het beste in mijn tuin?

Ben jij op zoek naar een afscheiding voor je tuin? Wil je meer privacy of gewoon omdat het er mooi uitziet? Er zijn drie soorten schuttingen maar het kiezen van de juiste schutting is niet zo simpel als je nu misschien denkt. Schuttingen bieden namelijk diverse keus in materialen, kleuren en afwerkingen. Om jou te helpen bij het vinden van een schutting die past bij de stijl van jouw tuin, bespreken we hieronder de drie soorten en wat ze te bieden hebben.

Houten schutting

Als je meer privacy wilt in je tuin maar niet de natuurlijke uitstraling wilt bederven, is een houten schutting de perfecte oplossing omdat deze opgaat in de omgeving. De houten schutting is een klassieker die past in vrijwel elke tuin. De keuze in houtsoorten is divers. Zo kun je bijvoorbeeld al kiezen uit hardhout, grenen, vuren en Douglas hout. Het is belangrijk goed na te denken over de houtsoort omdat de kleur, nerven en vormen een grote impact hebben op de uitstraling van de schutting en dus de tuin. Nog een voordeel, aan een houten schutting heb je maar weinig onderhoud en deze gaat jaren mee.

Beton schutting

Wil jij je tuin een modern tintje geven? Kies dan voor de beton schutting. Dat deze een kille uitstraling zou hebben is onzin. Beton is tegenwoordig namelijk makkelijk te bewerken en biedt daarom enorme keus in motieven en kleuren. Verdiep je in de stijlvolle structuren zoals een klassiek steenmotief of een natuurlijk rotsmotief. Zelfs een houtmotief valt onder de opties! Omdat een beton schutting niet wordt gemaakt van natuurlijk materiaal en beton van zichzelf erg stevig is, is dit een duurzame oplossing voor een omheining van je tuin. Geen zin of tijd om je schutting te onderhouden? Ook dan is de beton schutting de ideale oplossing voor jouw tuin.

Hout-beton schutting

Kun je niet kiezen en wil je het beste van beide werelden? Kies daar dan ook voor met de luxe uitstraling van een hout-beton schutting. De warme natuurlijke uitstraling van hout, met het stijlvolle en moderne van de beton schutting bieden een unieke combinatie. Het samenbrengen van de twee materialen leidt tot eindeloze keuzemogelijkheden. Stel de perfecte schutting voor jouw tuin daarom zelf samen.

Schutting laten plaatsen

Je hebt de perfecte schutting voor je tuin gekozen. Dan rest slechts nog één ding: de schutting laten plaatsen door Bjorn Kuiper Bouw-Systemen. Zo ben jij gegarandeerd van een prachtige schutting die jarenlang stevig in de grond zal blijven staan en jouw tuin zal laten opleven.