De mogelijkheden van zonnepanelen op de veranda

Heb je een veranda of laat je er een aanleggen? Dan is het aantrekkelijk om te bekijken of het plaatsen van zonnepanelen kosten met zich meebrengt die te dragen zijn. Leg je direct panelen op het dak, dan kan je daar veel aan hebben. Het is vaak zo dat een veranda op het zuiden gericht is, zo kan je maximaal profiteren. Het is ook gemakkelijk om dit te verzorgen. Al moet je natuurlijk wel het nodige weten. Dat leer je hier. Zo kan je een goede keuze maken voor jouw veranda. Daarvoor moet je dit weten.

Kiezen uit meerdere opties

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan je het best samen met deze specialist doen. Er zijn meerdere mogelijkheden. Zo kunnen zonnepanelen op een glazen dak. Dit zijn geen standaard panelen. Je moet dan zorgen voor zonnepanelen in glas. Die laten namelijk zonlicht door zodat je wel van de zon kan genieten op je veranda. Dit ziet er ook mooier uit. Ze werken verder gewoon hetzelfde als andere zonnepanelen. Andere soorten daken zijn gewoon geschikt voor de standaard zonnepanelen. Je kan dus gewoon de mooie zonnepanelen met maximale opbrengst kiezen dan. Je hebt dan immers geen last van geblokkeerd zonlicht. Dit is vooral aantrekkelijk als je een leefveranda hebt.

Wat kost het plaatsen van zonnepanelen op een veranda?

De kosten voor het installeren van zonnepanelen op een veranda hangen af van het formaat van de installatie. In de meeste gevallen komt het ergens tussen 4.000 en 7.500 uit. De prijs voor de installatie is duurder wanneer dit op een plat dak moet gebeuren. Dit kost vaak 10 procent meer dan op een schuin dak. Dit komt natuurlijk vooral door het frame dat nodig is om de hellingshoek goed te verzorgen. Het is goed om te kijken naar de glazen panelen met monokristallijne zonnecellen. Deze zijn ook 20 procent duurder. Dit is eigenlijk vooral interessant wanneer je geen andere mogelijkheden hebt. Wat de kosten ook zijn, het is altijd mogelijk om dit terug te verdienen op de energiefactuur. Het is belangrijk om te weten dat de terugverdientijd tegenwoordig schommelt tussen 6 en 8 jaar.

4 Reacties over “De mogelijkheden van zonnepanelen op de veranda

  1. Pingback: soothing piano

  2. Pingback: beautiful relaxing piano

  3. Pingback: hip hop

  4. Pingback: relaxing sleep music