Deurbeslag voor binnendeur

Deurbeslag monteren

Ondanks dat er veel verschillende soorten deuren zijn, en veel verschillende soorten deurknoppen en deursloten, zijn er absoute overeenkomsten te vinden tussen de montage ervan. Sinds een paar honderd jaar wordt er serieus aandacht besteedt aan het maken van de deursloten zoals wij ze nu kennen. Het afsluiten van een deur is belangrijk, en in deze tijd is er nogal wat variatie op de deurslotenmarkt. Cilindersloten van nu worden op een manier gemaakt dat wat waar wij uit kunnen kiezen in de bouwmarkten, bijna altijd past op de hedendaagse deuren. Maar er zijn ook deuren van vroeger die aangepast moeten worden omdat er anders geen modern slot in past. En tevens bestaan er hele nieuwe deuren waar het gat voor het slot nog in gemaakt moet worden. Het juiste gereedschap is hier belangrijk omdat het slot en het deurbeslag perfect gemonteerd moeten worden, zonder speling. Speling wordt alleen maar erger en veroorzaakt uiteindelijk alleen maar schade. Dat is zonde want deurbeslag is een mooi stukje vakmanschap wat normaliter jarenlang mee kan.

Zelf een deurbeslag monteren

Het juiste gereedschap is het halve werk is een standaard kreet, maar het is zeker waar. Het goed weten te hanteren van het gereedschap is ook nog een kunst want een schroevendraaier lijkt simpel, maar wanneer de krachten verkeerd worden verdeeld kan tijdens het gebruik de schroevendraaier wegschieten, en een lelijke beschadiging maken op de lak van een deur. Alles van te voren even op een rijtje klaarleggen, en geconcentreerd een deurbeslag plaatsen of vervangen hoeft dan niet moeilijk te zijn. Lange schilden, rozetten, de spie, doornmaat en imbussleutel zijn termen die wij niet dagelijks gebruiken, maar met een gebruiksaanwijzing ernaast of een instructiefilmpje wat online is te vinden wordt alles al veel duidelijker. Wanneer er nog geen gat in de deur zit om het slot in te bevestigen moet dit eerst worden geboord. Een boormachine en een freesmachine zijn zeker mooie gereedschappen om te gebruiken hiervoor. Een hamer en een beitel doen ook zeker hun werk. Een belangrijk punt is dat er goed moet worden gemeten. Een gat in een deur maak je maar één keer en dat moet in één keer goed. Wanneer een deur reeds voorzien is van de juiste gaten hoeft er misschien nog alleen maar iets aangepast te worden, maar het is dan al gemakkelijker om een deurbeslag te monteren. Met een set schroevendraaiers en een passende imbussleutel kan het werk in veel gevallen dan worden gedaan. Passen en meten voordat alles goed vast wordt gezet is belangrijk en voorkomt de kans op beschadigen.

Meten is weten

Een deurbeslag monteren hoeft niet moeilijk te zijn als het juiste gereedschap aanwezig is. Het voorzichtig aanbrengen van het beslag op de deur, voorkomt beschadigingen die we niet wensen. Het oude beslag verwijderen en het nieuwe beslag overzetten is wanneer alles past, een makkelijk te verrichten klusje. Anders is er altijd nog de vakman die een helpende hand kan bieden.

 

Bron: atmyhome.nl

 

 

8 Reacties over “Deurbeslag voor binnendeur

  1. Pingback: sleep meditation

  2. Pingback: happy jazz

  3. Pingback: calm music

  4. Pingback: จำนำนาฬิกาหรู

  5. Pingback: faw99 สล็อต

  6. Pingback: รถพยาบาล

  7. Pingback: Hotel in Singapore

  8. Pingback: clipzui,clip zui,ClipZui,Clip Zui,clipzui.cc,www.clipzui.cc