Hoe u de juiste loodgieter kiest voor uw sanitaire behoeften

Veel mensen bevinden zich in de positie dat ze een professionele loodgieter moeten inhuren om een reparatie in hun huis of bedrijf uit te voeren. Er kunnen slechte keuzes worden gemaakt, want in het heetst van de strijd, met overal water dat lekt, bent u niet echt in de gedachte om een aantal loodgieters te onderzoeken die op zoek zijn naar de beste pasvorm voor u. Er zijn een paar do’s en don’ts waar iedereen rekening mee moet houden bij het inhuren van een professionele loodgieter.
Dingen om te doen bij het zoeken naar een loodgieter om in te huren:
1. Vraag naar referenties.
Vaak over het hoofd gezien door mensen, maar dit is een heel belangrijke stap om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt. Als je met een potentiële loodgieter praat, vraag hem dan om je enkele referenties te geven, hoe meer hoe beter. Vraag indien mogelijk om referenties van mensen die een soortgelijk werk hebben laten uitvoeren, zodat u weet dat zij bekwaam zijn in het soort werk dat u moet doen.
2. Vraag welke garanties zij hun werk geven.
Elke professionele loodgieter die zijn zout waard is, met vertrouwen in zijn eigen werk, garandeert zijn werk voor een aantal jaren. Afhankelijk van de waarde en het type uitgevoerde werkzaamheden kan een garantie variëren van een jaar tot tien jaar plus en het spreekt voor zich dat u een kopie van de garantie schriftelijk moet krijgen, anders is het waardeloos.
3. Vraag vrienden en familieleden
Het zou me enorm verbazen als geen enkele van uw vrienden of familieleden geen loodgieter had hoeven gebruiken. Als ze tevreden waren geweest met het serviceniveau dat ze kregen en de kwaliteit van het werk, dan zouden ze je graag een aanbeveling geven. U moet een aanbeveling ook altijd onderbouwen met een deel van uw eigen onderzoek.
Wat niet te doen bij het inhuren van een professionele loodgieter?
1. Krijg en betaal geen werk voordat u een schriftelijke kopie van de omvang van het werk hebt gekregen
Als je eenmaal hebt besloten welke loodgieter je gaat inhuren, moet je een schriftelijke kopie van het arbeidscontract krijgen. Hierin moet duidelijk staan welke werkzaamheden de loodgieter gaat uitvoeren voor de prijs die u heeft afgesproken, dit elimineert alle onduidelijkheden en neemt de kans weg dat er later nog “extra” werk nodig is.
2. Laat je niet onder druk zetten om werk gedaan te krijgen waarvan je denkt dat het niet nodig is
Helaas zullen sommige gewetenloze loodgieters u onder druk proberen te zetten om bepaalde beslissingen te nemen waar u zich misschien niet helemaal comfortabel bij voelt. Als uw loodgieter een aanbeveling doet voor een reparatie, onthoud dan dat het precies dat is, een aanbeveling! U hebt het volste recht om zijn aanbeveling in overweging te nemen zonder onder druk te worden gezet om het uit te voeren werk goed te keuren
3. Huur geen loodgieter zonder vergunning in
Dit zou heel duidelijk moeten zijn, maar u moet niet zoeken naar een loodgieter die geen vergunning heeft om het werk uit te voeren waarvoor u hem/haar nodig heeft.
Neem contact op met de loodgieter uit Kaag en Braassem, voor een goede loodgieter!