Waarom nestelen vogels zich onder zonnepanelen?

Vanwege het huidige klimaatprobleem wordt men gestimuleerd om gebruik te maken van duurzame energiebronnen. Momenteel maken nog veel personen gebruik van de energie uit de verbranding van fossiele brandstoffen, al zal dit leiden tot een hoop vervuilende stoffen in het milieu. Gelukkig lijken steeds meer huishoudens gebruik te maken van zonnepanelen om op een duurzame wijze energie te produceren.

Helaas hebben de zonnepanelen ook een keerzijde. Doordat de panelen niet direct op het dak geplaatst worden, zal er een ruimte gecreëerd worden tussen de panelen en het dak. Vogels nestelen zich graag onder de zonnepanelen, al heeft dit nadelige gevolgen voor de bewoners. Ben jij benieuwd waarom vogels zich vaak nestelen onder jouw zonnepanelen? Lees snel verder.

Ideale schuilplaats 

Gedurende de seizoenen

De winter kan behoorlijk koud zijn voor vogels. Tijdens dit seizoen zullen de vogels op zoek gaan naar warmere plekken. Tijdens de productie van energie zullen de zonnepanelen opwarmen, waardoor de panelen dienen als ideale warmtebron voor vogels. Gedurende de zomerse dagen kan de zon erg warm zijn voor de vogels, waardoor de vogels in deze periode juist zoeken naar een plek in de schaduw. Ook in dit geval vestigen de vogels zich graag onder de zonnepanelen.

Niet in het zicht van roofvogels

Verder zullen de zonnepanelen ook een ideale schuilplek zijn voor roofvogels. Indien de vogels zich willen nestelen, is het belangrijk dat zij hun kleintjes op een veilige plek kunnen laten opgroeien. Doordat de vogels en hun kleintjes onder de zonnepanelen niet in het zicht zijn van de roofvogels, is deze locatie ook ideaal om te nestelen.

Ideaal vertrek- en landingspunt

Tot slot bevinden de zonnepanelen zich op hoogte. Voor vogels is het ideaal om het nestje op hoogte te hebben, aangezien de hoogte een prettige landingsplaats en vertrekpunt voor het vliegen.

De oplossingen

Na het lezen van bovenstaande alinea is het hopelijk duidelijk geworden om welke reden de vogels onder zonnepanelen nestelen. Toch neemt dit niet de nadelige gevolgen weg. Om te zorgen dat jij niet langer kampt met de gevolgen van vogels onder jouw zonnepanelen, is het verstandig om zonnepaneel vogelwering te plaatsen. De meeste bewoners maken gebruik van naalden, waardoor het voor vogels niet langer mogelijk is om onder de zonnepanelen te komen. De naalden zijn bevestigd aan een kunststof strip die gemakkelijk aan de zonnepanelen te monteren is. Na het plaatsen van deze strip kun jij volledig genieten van het optimale rendement van jouw zonnepanelen