Terrasdak installatie: Hoe u geld kunt besparen door het zelf te doen

ls u ooit hebt overwogen om een overkapping voor buiten te plaatsen, weet u dat dit niet bepaald een goedkope onderneming is! Dat betekent echter niet dat u nooit uw droomtuin met een buitendak kunt hebben. Er zijn verschillende manieren waarop u kosten kunt besparen en toch hetzelfde resultaat kunt bereiken. Bijvoorbeeld, leren hoe je zelf een terrasoverkapping kunt installeren in plaats van een aannemer in te huren is een kostenbesparende strategie die veel mensen over het hoofd zien. Tenzij u geen enkele timmervaardigheid hebt of geen vrienden die dat wel hebben, is doe-het-zelven meestal de meest kosteneffectieve manier om een terrasoverkapping op uw eigen huis te installeren. Lees verder om meer te weten te komen over doe-het-zelf terrasoverkappingen en kostenbesparende tips om het zelf te doen!

Why a do-it-yourself patio cover?

Een terrasoverkapping kan een prachtige aanvulling zijn op uw buitenruimte. Helaas kan het ook vrij duur zijn. Als u op zoek bent naar patio overkapping installatiekosten, kunt u zich afvragen of het zelfs de moeite waard is. Immers, als je een kleiner budget hebt, kan je niet in staat zijn om het te veroorloven op alle. Echter, patio covers kan een waardevolle investering zijn. Als u op zoek bent om geld te besparen, kunt u een DIY patio cover installatie om te besparen op de kosten. Het proces is niet snel of gemakkelijk, maar het kan de moeite waard zijn. Er zijn vele factoren die zullen beïnvloeden hoeveel een patio cover installatie kost. De grootte en materialen zijn slechts een paar. Als het installeren van een zelf, moet u ook factor in de kosten van gereedschappen, materialen en andere benodigdheden. Een patio cover installatie aannemer heeft ook arbeidskosten te overwegen. Als u het huren van een aannemer, kan het uiteindelijk kost veel meer dan je verwacht. Je kan zelfs moeten wachten weken of maanden voor het krijgen van een patio cover. Als u de installatie zelf doet, kunt u het werk in een paar dagen of weken afmaken op zijn hoogst. Dat maakt het een veel kosteneffectievere oplossing om de terrasoverkapping die u wilt zo snel als je kunt krijgen.

Voordat u leert hoe u een terrasoverkapping moet installeren

Een overkapping geïnstalleerd op uw terras of patio kan een mooie aanvulling op uw huis, het verstrekken van schaduw, privacy, en een meer comfortabele buitenruimte voor u, uw familie, en uw gasten om van te genieten. Hoewel deze overkappingen duur kunnen zijn om te installeren, kunt u geld besparen door het zelf te doen. Maar voordat u met het proces begint, moet u er zeker van zijn dat u de juiste materialen en het juiste gereedschap voor de klus hebt.

 • Het eerste wat u nodig hebt is een goed advies over het type overkapping dat het beste bij uw behoeften past. U zult factoren zoals grootte, duurzaamheid en kosten moeten overwegen. U kunt zelfs overwegen een architect in te huren om u te helpen bij het ontwerpen van de overkapping. U zult ook de juiste materialen moeten aanschaffen.
 • U zult ervoor willen zorgen dat u materialen van hoge kwaliteit krijgt, die lang meegaan en jarenlang hun kleur behouden.

Het kiezen van de juiste materialen

Een luifel is bedoeld om jaren mee te gaan, en dus zijn de materialen die gebruikt worden bij de constructie ervan belangrijk. U wilt niet kiezen voor een goedkopere optie die niet lang meegaat en zelfs tot een ongeluk kan leiden. Enkele van de materialen waar u op moet letten zijn:

 • Staal – Staal is een geweldige optie voor een luifel omdat het duurzaam en weerbestendig is. Het kan tientallen jaren meegaan als het goed wordt geïnstalleerd en schoon en roestvrij wordt gehouden. Het is ook relatief goedkoop.
 • Polycarbonaat – Dit is een sterk, duurzaam materiaal dat ook UV-bestendig is voor extra bescherming tegen de UV-stralen van de zon en tegen verbleken. Het is ook weerbestendig.
 • Hout – Houten overkappingen zijn mooi en kunnen een rustiek tintje aan uw terras geven. Zorg er echter wel voor dat het behandeld is tegen rot en andere schade door de elementen.
 • Andere materialen – U kunt ook kiezen uit een verscheidenheid van andere materialen, zoals metaal, beton, en glas.

Het gereedschap dat u nodig heeft om zelf een overkapping te installeren.

Het installeren van een overkapping kan een groot project zijn, maar het kan ook een lonende en bevredigende ervaring zijn. Als je de uitdaging aan wilt gaan, wil je eerst zeker weten dat je het juiste gereedschap hebt voor de klus.

Het inhuren van een aannemer lijkt misschien de makkelijkste optie, maar u kunt geld besparen door het werk zelf te doen. Voor het plaatsen van een overkapping op uw terras of patio heeft u een aantal verschillende gereedschappen nodig. Enkele van de belangrijkste zijn:

 • Meetlint – Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar een onnauwkeurige meting kan leiden tot een onjuist ontworpen overkapping.
 • Waterpas – Als je wilt dat de overkapping waterpas en rechtop staat, heb je een waterpas nodig.
 • Troffel – Deze heb je nodig om het betonmengsel op de basis aan te brengen.
 • Betonmolen – Deze heb je nodig om het beton te mengen voor de basis die de overkapping rechtop zal houden.

Installeren van de palen en rails

 1. Het eerste deel van het installeren van uw luifel is het plaatsen van de palen en rails.
 2. Zorg ervoor dat u de juiste afmetingen gebruikt voor uw luifel.
 3. Installeer de rails volgens hetzelfde proces.
 • Plaats de rails aan de kant van de luifel die naar uw huis is gericht.
 1. Installeer de verticale palen onder de luifels. Zorg ervoor dat ze stevig genoeg zijn om de luifels erboven te houden.

Misschien wilt u een ingenieur inschakelen om de juiste afmetingen te krijgen en u te helpen beslissen wat het beste plan van aanpak is.

 1. Vervolgens wilt u de dakpanelen installeren.
 2. Meet eerst de luifels om er zeker van te zijn dat u de juiste maat panelen heeft en dat ze passen. U kunt ze bouwen of kopen ze premade.
 3. Installeer de dakpanelen op de top van de luifels. U kunt de dakpanelen installeren in elk ontwerp dat u wilt. U kunt ze zelfs schilderen zodat ze bij uw huis passen als u dat wilt.

Montage van de panelen en dakbedekking

Nadat u de panelen en de dakbedekking hebt geïnstalleerd, moet u ze verbinden en vastmaken aan de rails. U moet er ook voor zorgen dat de dakbedekking waterpas is en goed is bevestigd.

Om dit te doen, moet u dakspijkers gebruiken en de panelen met elkaar verbinden. U kunt spijkers van verschillende afmetingen gebruiken, afhankelijk van de dikte van de panelen die u gebruikt. U kunt bijvoorbeeld nagels van 1,5 mm gebruiken voor panelen van 1 mm. Zorg ervoor dat u voldoende spijkers gebruikt voor extra stabiliteit en om alles goed vast te zetten. U moet er ook voor zorgen dat u niet te veel spijkers gebruikt of te ver in de panelen gaat, want dat kan ze beschadigen.

Conclusies.

Het installeren van een patio cover zelf kan bespaart u geld en kunt u het ontwerp en de materialen die u wilt krijgen. Je moet er zeker van zijn dat je de juiste gereedschappen en materialen hebt, dat wel. Je moet ook de tijd nemen en ervoor zorgen dat alles correct wordt geïnstalleerd.