Hoe wordt een wespennest weggehaald?

Wespennesten veroorzaken vaak veel problemen. Veel mensen willen van het wespennest af, maar weten vaak niet hoe. Het is belangrijk dat dit goed en veilig gebeurt. Benieuwd hoe je zelf van wespennesten af kunt komen? Lees dan verder en kom het te weten!

Wat is de beste tijd om voor een wespennest verdelgen?

De beste tijd om van wespennesten af te komen De beste tijd om een wespenkorf te doden is ’s avonds. Er zijn ’s avonds meer wespen in de korf, dus je kunt ze beter wegwerken. Ze zijn ook ’s avonds en ’s nachts minder actief. Het is ook veilig om het wespennest in de winter te verwijderen. De wespen mogen dan uitgestorven zijn, maar ze blijven waakzaam. De winters worden kouder en er zijn meer levende wespen in het nest dan voorheen.

Hoe wordt een wesppennest verwijderd?

Een wespennest verdelgen doe je het meest effectief met speciaal gif. Gelukkig worden er tegenwoordig steeds meer milieuvriendelijke pesticiden gemaakt, waardoor ze een veiliger manier zijn om van wespen af te komen. Gif doodt wespen snel en vermindert de kans dat ze gestoken worden. In veel gevallen gaan de meeste soorten gif lang mee en doden ook terugkerende wespen.

Naast gif, kun je tegenwoordig veel biologische producten gebruiken die wel schadelijk zijn voor wespen maar niet voor het milieu. Wespen houden ook niet van de geuren van pepermunt, kaneel, bijvoet en citroengras. Je kunt een spray kopen met bepaalde etherische oliën van deze geuren die je op het wespennest kunt spuiten.

Wat moet ik doen als ik aangevallen word?

Blijf vooral kalm, als je moet vluchten doe dit dan zo rustig mogelijk. Ga niet met je armen zwaaien en vlucht in een rechte lijn weg. Zorg er ook voor dat je hoofd en gezicht goed beschermd zijn. Dit zijn namelijk plekkages die de wesp het liefst aanvalt. Een andere tip is om ook vooral niet stil te blijven staan of liggen, de wesp zal je zeker aanvallen.