Houtkachel onder de veranda: let op deze punten

Een houtkachel onder of op je veranda is een goede aanvulling voor in huis. Het creëert een gezellige sfeer buiten, en past bij iedere veranda. Of je nu een groot of klein terras hebt, met een houtkachel verwarm jij de buitenruimte gemakkelijk en snel. Denk bijvoorbeeld aan een buitenkachel op hout. Vooral fijn voor in de koudere dagen. Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden als je een houtkachel koopt of wilt gaan kopen.

Twee verschillende types
Je kunt uit twee verschillende typen houtkachels kiezen. Er zijn vrijstaande houtkachels en ingebouwde houtkachels. De vrijstaande houtkachels hebben vaak wielen, waardoor je deze makkelijk kunt verplaatsen naar een andere plek. Dit is vooral handig als je nog niet precies weet waar je hem neer wilt zetten. Daarnaast zijn ingebouwde houtkachels niet te verplaatsen. Deze worden op een vaste plek in de veranda geplaatst en kunnen worden gecombineerd met de architectuur van je huis. Beide typen hebben voor- en nadelen.

Vrijstaande houtkachels en voor- en nadelen
Vrijstaande houtkachels kun je makkelijk verplaatsen. Hierdoor kun je het altijd verplaatsen en neerzetten op plekken waar jij verwarming nodig hebt. Een ander voordeel hiervan is dat je het ook makkelijk kunt opslaan als je hem even niet meer nodig hebt. Ook zijn deze houtkachels vaak goedkoper dan ingebouwde kachels. Echter zijn er ook nadelen. Ze nemen namelijk meer ruimte in beslag. Daarnaast kan het zijn dat een vrijstaande houtkachel niet helemaal past bij je interieur. Ook de efficiëntie is iets minder bij dit type houtkachel. Toch blijft het een praktisch model. Neem voor vrijstaande kachels eens een kijkje in de webshop van deze houtkachel winkel. Zij hebben een breed assortiment aan houtkachels.

Ingebouwde kachels en voor- en nadelen
Als je voor een ingebouwde houtkachel kiest, dan kies je voor een efficiënt model. Dit is vriendelijker voor het milieu. Daarnaast kun je een ingebouwde houtkachel beter in je interieur verwerken. Zo past het mooi bij jouw huis. Doordat ze minder warmte verliezen krijg je tevens meer comfort, wat een groot voordeel is. Maar er zitten ook nadelen aan het hebben van een ingebouwde houtkachel. Een nadeel is dat ze vaak een stuk duurder zijn dan losse houtkachels. Ook is de installatie een stuk moeilijker en duurt het langer voordat je van de warmte kunt genieten.