Led strip verlichting onder je veranda: tips en tricks

Veel mensen kiezen ervoor om de buitenruimte rondom het huis te gebruiken als extra verlenging van de woning. Zo kun je een tweede woonkamer creëren in de tuin of onder de veranda. Wanneer je lekker buiten zit wil je natuurlijk ook wat sfeerverlichting. Hiervoor kun je kiezen voor een ledstrip. Om ervoor te zorgen dat je ledstrip voor weer en wind goed blijft zitten kun je werken met ledstripprofiel. Hiermee blijft je ledstrip goed beschermd en zal deze niet van de muur of van het plafond afvallen. Zo kun je jarenlang genieten van mooie sfeerverlichting onder de veranda.

Voordat je de ledstrips gaat aanschaffen is het verstandig om te kijken waar je deze wilt bevestigen. Zo kun je de lengte van de ledstrips inschatten. Daarna kies je hier de bijpassende ledstripprofielen bij om het geheel stevig te kunnen bevestigen.

Tips voor het plaatsen van ledstrips in de buitenlucht

Ook voor buiten kun je kiezen voor ledstrips met een afstandsbediening. Zo kun je, ook wanneer je niet buiten zit, de verlichting onder de veranda aanzetten met een afstandsbediening. Dit geeft meer sfeer en je laat de buurt op die manier weten dat je thuis bent. Wanneer je de ledstrips buiten gaat ophangen kun je letten op de kwaliteit van de ledstrips. Het is belangrijk dat deze tegen een stootje kunnen en eventueel waterdicht zijn. Hierbij kun je kijken of je de ledstrips op een droge plek hangt waar geen regen naar binnen kan komen, of dat de ledstrips in de buitenlucht hangen. Ook dien je rekening te houden met de plaatsing van de controller. Het is de bedoeling dat er nog wel verbinding kan worden gemaakt met de controller om het licht op die manier te kunnen bedienen.

De voordelen van een ledstripprofiel

Met een ledstripprofiel kun je de ledstrip op een mooie manier wegwerken. Naast dat het een professionele en strakke afwerking geeft, zorgt het er ook voor dat je ledstrip muurvast komt te zitten. Hiermee voorkom je dat de ledstrip steeds naar beneden valt. Je hoeft de ledstip met het profiel eenmalig te bevestigen om hier vervolgens jarenlang plezier van te beleven. Ledstrips gaan namelijk erg lang mee en zijn bijzonder energiezuinig. Doordat je verschillende profielen kunt kopen kun je alle kanten op met je ledstrips. Zo heb je diverse hoekprofielen waarmee je de hoek om kunt gaan met de LED strip. Zo kun je de volledige kamer rondom verlichting met een ledstrip inclusief een ledstripprofiel.

7 Reacties over “Led strip verlichting onder je veranda: tips en tricks

  1. Pingback: jazz winter

  2. Pingback: พัดลมหลังคา

  3. Pingback: ks quik

  4. Pingback: ชั้นวางสินค้าอุตสาหกรรม

  5. Pingback: เครื่องกรองน้ำ coway

  6. Pingback: bola808

  7. Pingback: Trustbet