Laat je inspireren en droom in gedachte weg in jouw nieuwe tuinset!

Tuinmeubel onderhouden doe je zo

Er zijn enorm veel verschillende soorten tuinmeubelen en ook de materialen zijn tegenwoordig heel divers, denk bijvoorbeeld aan hout, kunststof en aluminium. Elk materiaal heeft ander onderhoud en reiniging nodig. Wil jij weten hoe jouw tuinset zo lang mogelijk als nieuw blijft? In dit artikel geven we je de beste onderhoudstips! 

Houten tuinmeubelen
Dit levende natuurproduct straalt warmte, charme en authenticiteit uit. Daarom wordt er vaak voor houten meubels gekozen in de tuin. Om deze natuurlijke eigenschappen te behouden is het belangrijk om het hout te onderhouden. Deze klus is zo geklaard met ons recept! De benodigdheden, een sopje, houtreiniger en een harde borstel. Anders dan wat veel mensen denken hoef je de meubels dus niet met een hogedrukreiniger schoon te maken. Vaak beschadigt dit de meubels en dat willen we natuurlijk niet.

Kunststof tuinmeubelen

Wil je graag een onderhoudsvrije tuinset? Kies dan voor kunststof materiaal. Wel is het belangrijk om te zorgen dat het vuil niet in de tuinmeubel trekt. Dit kan voorkomen worden door af en toe het vuil af te nemen met een reiniger en een doekje. Hierna zal je tuinset weer spik en span zijn. Er is er een speciale UV beschermende protector spray die op het meubel gespoten kan worden en ervoor zorgt dat het vuil minder makkelijk kan intrekken en tegelijkertijd ook beschermd tegen verkleuring. Nog een tip: door de tuinmeubelen in de winter op te bergen verleng je de levensduur en blijven de meubelen als nieuw!

Aluminium tuinmeubelen

Aluminium tuinmeubelen zijn ook erg onderhoudsvriendelijk, maar moeten wel op een speciale manier behandeld worden. Vaak heeft dit materiaal een poedercoating, wat als functie heeft om bescherming te bieden tegen het vuil. Je kunt het eenvoudig reinigen met een vochtige doek en neutrale zeep. Net zoals met nieuwe schoenen is het goed om het meubel in het begin in te spuiten met een ‘protector’. Hierdoor kan het vuil zich minder gaan hechten aan het materiaal. Wil je het materiaal mooi glimmend houden? Dan kun je het nog beschermen tegen UV-licht met bijvoorbeeld een speciale hoes om de tuinmeubelen.

Met deze tips & tricks zorg je voor het juiste onderhoud van je tuinmeubelen en kan je lang genieten van je tuinset. Nog geen keuze kunnen maken qua tuinset? Via deze website kun je eenvoudig de tuinmeubelen vergelijken. Meer weten over onderhoud en de aanschaf van een tuinset? Kijk dan eens op tuinmeubel.sale.

9 Reacties over “Laat je inspireren en droom in gedachte weg in jouw nieuwe tuinset!

  1. Pingback: type beat japanese

  2. Pingback: oregon mushroom law

  3. Pingback: พัดลมหลังคา

  4. Pingback: ชั้นวางของเหล็ก

  5. Pingback: คอมพิวเตอร์

  6. Pingback: เกมไพ่

  7. Pingback: Blackberry Dream for sale near me

  8. Pingback: magic mushrooms for sale california

  9. Pingback: slot online