Soorten terrasoverkappingen

De terrasoverkapping. Het is een inmiddels ingeburgerd woord in Nederland. Maar wat voor verschillende soorten overkappingen zijn er nou eigenlijk? Hier zet ik het voor je op een rijtje.

Houten terrasoverkapping

Wil je je huis en tuin een landelijke sfeer geven? Dan is een houten overkapping wellicht het meest geschikt voor jou. Vanwege de structuur (de nerven) is een houten overkapping een instant sfeermaker. Wanneer je het hout goed behandelt van tevoren, denk hierbij aan impregnering, en het af en toe een onderhoudsbeurt geeft in de vorm van een beitslaagje, dan is de houten overkapping er een waar je jaren en jaren plezier aan kunt beleven.

Aluminium overkapping

Wil je een sterk, maar lichtgewicht overkapping, welke zo goed als vrij is van onderhoud? Dan is de aluminium terrasoverkapping wellicht datgene wat je zoekt. Bij een aluminium overkapping kan bovendien mooi een glazen dak worden geïnstalleerd. Een dergelijke overkapping geeft een moderne uitstraling. Combineer dit met strakke meubels en accessoires.

Kijk bij het plaatsen van een overkapping ook naar welke stijl het beste bij jouw huis past!

Kunststof terrasoverkapping

Een derde materiaalsoort is een overkapping van kunststof. Deze is net als de aluminium versie onderhoudsarm, en kan bovendien in vele kleuren worden geproduceerd. Hierdoor kun je precies de overkapping kiezen die past bij jou huis. Denk bijvoorbeeld aan het doortrekken van de kozijnkleuren in de overkapping. Ook de kunststof overkapping is een versie waar je lang plezier van kunt hebben.

Een alternatief

Weet je niet goed welke overkapping je moet kiezen? Of is het financieel nog iets te hoog gegrepen, maar wil je wel het idee hebben van een overkapping? Dan is een goed alternatief het gebruik van schaduwdoek of een zonnescherm. Schaduwdoek is er in vele soorten. Ook met een skelet waar het op gespannen kan worden. Kies je hiervoor, dan krijgt jouw tuin een beachy uitstraling. Leuk om dat te combineren met bijpassende accessoires als schelpen en planten zoals siergras.

Voor elke tuin en elk budget is er wel een goede oplossing te vinden, wanneer het aankomt op beschutting tegen de zon. Laat je goed informeren, en vergeet niet om heel goed alles na te meten, zodat je zeker weet dat je precies krijgt wat je wilt hebben. Dan garandeer ik je, dat vele zomers en najaren zullen volgen waarin je in alle rust geniet van je overdekte terras.