Je tuin optisch groter maken

Ben je toe aan wat anders, en wil je die grasmat vervangen? Wat denk je van een verhoogd terras? Door dit slim aan te leggen, lijkt je tuin ineens een stuk groter.

Door gebruik te maken van trapsgewijze terrassen, krijgt je tuin aan de ene kant een speels effect, maar ook weer heel ordelijk. Ieder terras kan zijn eigen functie hebben. Het zonneterras bijvoorbeeld, of het terras waar gegeten wordt. Een apart terras voor de kids wellicht.

De verschillende terrassen kun je eventueel van elkaar scheiden door er een vaste plantenbak tussen te plaatsen. Dit geeft het geheel rust en diepte. Wil je dat je tuin optisch groter wordt, denk dan eens na over vlonderplanken. Leg deze bij een kleine tuin in de lengte vanaf je woonkamer. Je tuin lijkt dan ineens veel langer.

Door slim hoogteverschil in je tuin aan te brengen, wordt deze optisch groter

Wat ook een slimmigheidje is, is door niet heel veel losse tuinmeubels neer te zetten. Dit maakt je tuin kleiner, en het ziet er rommelig uit. Kies in plaats daarvan voor een grote loungebank en een redelijk formaat tafel. Een losse stoel erbij, en je hebt gezelligheid, en een groter lijkende tuin. Plus het staat een stuk opgeruimder. Zet er een grote parasol bij, of neem een schaduwdoek, en het beeld is compleet.