Je tuin herininrichten

In Nederland begint steeds meer het besef door te dringen, dat de tuin niet alleen een plek is om de barbecue af en toe aan te steken, of om de trampoline van de kids neer te zetten. De tuin wordt steeds meer de plek waar sociale happenings plaatsvinden. Dan is het natuurlijk prettig als je tuin hier qua invulling volledig op aansluit.

Het doel van je tuin

Ga je je tuin herinrichten, vraag jezelf dan eens af waar je het voor gaat gebruiken? Is de tuin jouw plekje waar je helemaal in zenmodus wilt geraken? Of is het een plek waar je vrienden en familie wilt ontvangen voor barbecue feestjes en de zondagbrunch?

Is het laatste het geval, dan ga je een lijstje maken van de dingen die je nodig hebt:

  • Heb je genoeg ruimte voor groepen mensen?
  • Heb je genoeg zitgelegenheid?
  • Wil je een combinatie van zit- en stagelegenheid?
  • Wil je een buitenkeuken, of volsta je met een barbecue?
  • Hoe maak je je tuin nog extra gezellig?

Kies voor een mooie vuurkorf, of maak een firepit. Een gegarandeerde eyecatcher!

Wil je een combinatie hebben van zitten en staan (tenslotte zijn de meeste zitfeestjes het saaist), kies dan voor een paar mooie steigerhouten statafels. Deze kun je altijd wel ergens in je tuin kwijt, en ze staan bovendien ook nog eens mooi met een paar plantenbakken erop.

Maak verschillende terrassen, gescheiden door bijvoorbeeld gras, tegels of beplanting. Heb je al vaste plantenbakken? Dan is het wellicht mooi om deze uit te bouwen tot een mooie bank. Zet er een vuurkorf voor en je kunt gezellig met de groep om het kampvuur zitten en marshmallows roosteren.

Nog mooier natuurlijk is een firepit, iets wat is over komen waaien vanuit Amerika. Dan krijg je echt dat western-gevoel. Wil je geen vuurkorf maar wel een gezellig vuurtje ’s avonds? Dan heb je ook de vuurtafel. In het midden van het tafelblad is een uitsparing gemaakt, van waaruit je met gas een haardvuurtje kunt creëren. Bovendien kun je in de meeste gevallen dit tafelblad ombouwen tot een koeler. Wel zo handig wanneer je drankjes koud wilt zetten.

Je kunt je tuin zo gezellig en uitgebreid maken als je wilt. Zorg er alleen wel voor dat je datgene aanlegt met in gedachten het doel waar je je tuin voor wilt gebruiken. Succes!