Tuinhuis slopen: zo kies je de juiste afvalcontainer

Heb jij een grote tuin? Daar kan je dan een mooi tuinhuis in plaatsen. Misschien had je er al één die inmiddels verouderd is. Dan kan je deze het best slopen. Zo heb je opnieuw ruimte om een goed tuinhuis neer te zetten. Je moet dan wel een container huren om het afval af te voeren. Zo kan je gemakkelijk een mooi nieuw tuinhuis direct opbouwen. Het is vooral belangrijk om zeker te zijn dat je de afvalstromen op de juiste manier afvoert. Dit is vooral ook een stuk gemakkelijker.

Slopen of verbouwen?

Er zitten natuurlijk verschillen in de tuinhuizen. Een oud schuurtje is wel iets anders dan een kant-en-klare loungeruimte. Wanneer je het één hebt, maar het ander wilt, dan zal je moeten slopen. Bedenk je wel dat sloop definitief is en je dus niet meer terug kan. Soms zijn er nog delen die je opnieuw kan gebruiken, zoals de fundering. Ook zijn er bouwmaterialen die een tweede leven kunnen krijgen. Zo kan je kosten besparen. Het best kan je eerst een bouwplan maken. Houd hier dan wel ook aan vast.

De vele soorten afval

Er zijn verschillende soorten afval die vrijkomen bij het slopen. De verschillende afvalcontainers op Milieservicenederland.nl kunnen je daarbij helpen. Zo heb je te maken met hout, isolatiemateriaal, glas, golfplaten, luifels en misschien nog wel wat andere materialen. In de juiste container kan je alles snel en gemakkelijk kwijt. Het is belangrijk om te weten dat je bij verbouwing of  nieuwbouw ook weer andere soorten afvalstromen zal hebben. Denk bijvoorbeeld aan verpakkingsmateriaal. Let hier dus ook goed op. Zo ben je er altijd zeker van dat het goed afgevoerd wordt.

De juiste container voor de sloop

Je hebt een afvalcontainer nodig die voldoende groot is om al het afval in af te voeren. Daarnaast is het juiste type ook van belang. Je hebt een model nodig waar bijvoorbeeld veel hout in kan. Wanneer je planken, hardboard, MDF, spaanplaat en deuren kwijt kan, dan is het grootste gedeelte al goed verzorgd. Het is daarnaast natuurlijk ook belangrijk om andere afvalstromen kwijt te kunnen. Denk daarom goed na over een container voor bouw- en sloopafval. Dit is vaak de beste keuze in deze situaties. Je kan dan alles erin kwijt. Dat betekent soms dat je meerdere containers nodig hebt. Dan ben je echt zeker dat je genoeg ruimte hebt om alles kwijt te kunnen.