Veiligheid is prioriteit nummer 1 op de trap

Veel mensen staan er niet bij stil, maar de trap behoort tot een van de meest gebruikte en belopen plaatsen in huis. Het is dan ook niet meer dan terecht dat dit onderdeel van het huis voldoende aandacht krijgt. Er zijn een aantal onderdelen die belangrijk met betrekking tot de trap, waarbij de veiligheid verreweg het belangrijkst is. Het grootste gevaar aan een trap, is dat er niet genoeg houvast is en dat deze glad kan zijn.

Houvast kan worden gecreëerd met een stevig trapleuning en om gladheid tegen te gaan zijn er speciale anti slip strips voorzien van zelfklevende lijm te krijgen die je op de trap kan bevestigen om ervoor te zorgen dat alle gebruikers zowel met sokken als schoenen aan voldoende grip op de trap hebben en niet snel uitglijden.

Veiligheid voor de kinderen op de trap

Bij veel gezinnen met kinderen is het een bekend fenomeen dat kinderen er nog weleens een wedstrijdje van maken om de trap op en af te racen. Met anti slip strips wordt dit spelletje een stuk minder aantrekkelijk, omdat je door de grip gedwongen wordt langzamer te lopen en niet over de hoeken van de tredes kan glijden.

Tip: https://www.antisliprubbertape.com/

Rubber anti slip tape helpt dan ook bij het creëren van een veilige situatie voor de kinderen. Het is natuurlijk een bonus dat je hierdoor ook een stuk minder lawaai ondervindt van het gerace op de trap.

Bescherm de trap tegen slijtage met een rubberen strip

Wanneer je een gelakte of geverfde houten trap hebt dan is deze van zichzelf redelijk glad. Met rubberen anti slip tape zorg je niet alleen voor een veiligere situatie, maar bescherm je ook het lakwerk op de trap. De rubberen strip vangt de impact op van de voet en zorgt dat de trap aanzienlijk minder vatbaar is voor slijtage.

Uitgelicht: https://www.antisliprubbertape.com/blog/antislip-tape-waar-moet-je-op-letten-bij-aanschaf

Mocht je alsnog de trap willen schuren en verven dan kun je de strip relatief eenvoudig verwijderen en een nieuwe aanbrengen na de rennovatie. De strips zijn vaak een stuk goedkoper dan andere alternatieven en bovendien zeer eenvoudig zelf op maat te knippen en aan te brengen zonder dat je hiervoor een monteur of bedrijf in de arm moet nemen.