Wat is schilderwerk en waarom is het belangrijk?

Wat is schilderwerk en waarom is het belangrijk?

Je hoort wel eens praten over schilderwerk, maar wat is dat nu eigenlijk? En waarom is schilderwerk zo belangrijk? Schilderwerk heeft niets te maken met het maken van schilderijen of het verven van meubels. Schilderwerk is alles wat in en om het huis geschilderd is. Dit schilderwerk moet na verloop van tijd opnieuw worden gedaan om het hout, metaal of ander materiaal waarop de verf is aangebracht te beschermen. Schilderwerk is dan ook erg van belang voor de bescherming van de materialen binnen en buiten het huis.

Binnen en buiten

Als we het over schilderwerk hebben dan wordt er onderscheid gemaakt tussen binnen en buiten schilderwerk. Bij binnen schilderwerk kun je denken aan de muren in huis, het hout van bijvoorbeeld plinten, kozijnen en deuren en ander materiaal. Vaak wordt dit geschilderd op het moment dat je een woning betrekt. Het buiten schilderwerk is alles, je raadt het al, wat aan de buitenkant van het huis geschilderd is. Dit schilderwerk krijgt door de verschillende weersomstandigheden meer te verduren dan schilderwerk in huis. Voor het schilderwerk buiten moet dan ook gebruik worden gemaakt van verf die beter beschermd en tegen verschillende invloeden zoals vocht en temperatuur schommelingen kunnen.

Belang van schilderen

Waarom is het schilderen van jouw huis nu zo belangrijk? Zowel binnen als buiten heeft schilderwerk verschillende functies. De belangrijkste functie is het beschermen van het geverfde materiaal. Natuurlijk wil het oog ook gestreeld worden, dus kies je voor een kleurstelling die jij zelf mooi vindt. Na verloop van tijd gaat schilderwerk, vooral buiten, achteruit wat kwaliteit betreft. Kleuren vervagen en verf kan gaan afbladderen. Dit betekent dat de beschermlaag van het materiaal niet meer de volledige werking heeft. Daarom is het belangrijk om te schilderen voordat er schade door bijvoorbeeld rot ontstaat.

Waar moet je op letten

Het is belangrijk dat het schilderwerk goed onderhouden wordt. Hiermee verleng je de levensduur van het schilderwerk. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het schilderwerk buiten één of twee keer per jaar goed schoongemaakt wordt. Zo heeft vuil minder kans om het onderliggende materiaal te beschadigen. Schilderwerk binnen kun je vervangen op het moment dat je dat zelf wilt. Na verloop van tijd kunnen de kleuren vervagen of kunnen witte muren een gele gloed krijgen. Dan is het zeker aan te raden om het schilderwerk van de woning opnieuw te doen of te laten doen.

Bron: Schilder Nunspeet | Bosch en Nagelhout

8 Reacties over “Wat is schilderwerk en waarom is het belangrijk?

  1. Pingback: car accident lawyer tarzana

  2. Pingback: https://www.magentech.com/forum/264-sm-cartpro/80704-please-recommend-a-good-casino

  3. Pingback: relaxing piano music

  4. Pingback: visit homepage

  5. Pingback: funny987

  6. Pingback: christmas bossa nova

  7. Pingback: relaxing piano jazz

  8. Pingback: 웹툰 미리보기