Binnenkort verhuizen? Bekijk hier hoe je alles regelt

Bij een verhuizing komt vaak een hele boel stress kijken. Dat kan ervoor zorgen dat je sommige dingen vergeet te regelen of over het hoofd ziet. Dit artikel helpt je om al de belangrijkste dingen duidelijk op een rijtje te hebben zodat je op je gemak kunt kijken of je alles nog op orde hebt tijdens al geregel.

Je nieuwe adres

Het is voor instanties en de overheid belangrijk om te weten wat jouw thuisadres is. Je moet dus je adreswijziging doorgeven. Een tip om dat goed te doen: maak een lijstje van instanties en personen die op de hoogte moeten worden gebracht van jouw adreswijziging. Je kunt ook gebruik maken van een doorstuurservice, maar hier komen weer extra kosten bij kijken.

Daarnaast moet je je adres binnen vier weken vóór je verhuizing, of maximaal vijf dagen nadat je in het nieuwe huis woont. Als je dit vergeet je nieuwe adres te door te geven aan jouw gemeente, kun je een boete krijgen die kan oplopen tot tussen de €300 en €400. Aangezien een verhuizing al genoeg kosten met zich meebrengt, zit je hier natuurlijk niet op te wachten.

Het gas, water en licht

Als je je nieuwe huis in gaat, is het toch prettig om gebruik te kunnen maken van het gas, water en licht. Zorg er dus voor dat alle aansluitingen hiervoor goed geregeld zijn. Dit is meestal geen ingewikkelde klus en is snel gedaan, maar je kunt het toch wel een van de belangrijkste noemen wanneer je het hebt over verhuizen. Vaak kun je zelfs nog je huidige energieleverancier meenemen naar je nieuwe huis.

Wat moet je dan precies regelen voor de wateraansluiting in je nieuwe huis, aangezien je die niet zelf kunt uitkiezen? In principe hoef je hier niet veel voor te regelen. Het enige wat je moet is de verhuizing doorgeven aan de desbetreffende waterleverancier, en de standen van de watermeters in je oude huis te noteren.

Verzekeringen

Wanneer je een nieuw huis koopt krijg je te maken met een aantal verplichte verzekeringen. Deze verzekeringen zijn met een reden verplicht, namelijk dat ze noodzakelijk zijn. Voorbeelden hiervan zijn de overlijdensrisicoverzekering en een inboedelverzekering.

Internet en televisie

Het is ook wel prettig dat je meteen achter de televisie kunt springen en gebruik kunt maken van een stabiele internetverbinding wanneer je intrekt in je nieuwe woning. Het is daarom handig om van tevoren te controleren of je je huidige abonnement kunt meenemen naar je nieuwe huis. Ook is het dan handig om te checken of je niet goedkoper uit bent bij een andere provider of met een ander abonnement.

De verhuizing van je spullen laten regelen

Bij het verhuizen van de fysieke meubels kun je vast ook wel wat hulp gebruiken. Er zijn genoeg verhuisbedrijven die je daar een handje bij willen helpen. Verhuisbedrijf in Den Haag heeft bijvoorbeeld een hele boel professionele verhuizers tot hun beschikking. In combinatie met al het professionele materiaal dat zij bezitten kunnen zulke verhuisbedrijven jou zware en grote meubels overal vandaan en overal naartoe verhuizen. Een verhuiswagen huren behoort ook tot een van de mogelijkheden bij deze bedrijven.

5 Reacties over “Binnenkort verhuizen? Bekijk hier hoe je alles regelt

  1. Pingback: cafe ambience

  2. Pingback: รับออกแบบโลโก้

  3. Pingback: website here

  4. Pingback: xo666

  5. Pingback: slot gacor