Op zoek naar een aannemer in Sneek? Waar je op moet letten

Woon je in Sneek en ben je op zoek naar een aannemer in Sneek? Dit kan voor een bestaande woning zijn, maar ook voor een nieuwbouw project.Dan is het belangrijk om te letten op een aantal punten. Het is belangrijk dat je al je wensen deelt die je hebt met de aannemer. Aan de hand daarvan kan hij namelijk een offerte maken. Mijn advies is om in ieder geval altijd rustig de tijd te nemen om na te denken wat precies je wensen zijn. Probeer bijvoorbeeld ook rekening te houden met aspecten in de toekomst.

Je kunt ervoor kiezen om tijdens je ideeën proces een aannemer in Sneek in te schakelen, maar je kunt dit ook pas doen wanneer je zelf al een plan hebt van wat je wilt. In deze blog vind je 5 tips die je kunt gebruiken voor het kiezen van een geschikte makelaar.

Tip 1: De achtergrond controleren

Wanneer je een samenwerking aangaat met een aannemer in Sneek is het belangrijk om vooraf alvast wat onderzoekjes te verrichten. Kijk namelijk verder dan alleen een uitgebrachte offerte. Kijk ook naar de achtergrond van de aannemer. Hoe lang bestaat de onderneming bijvoorbeeld al?  Zijn er recensies op het internet bekend van de aannemer? Alle gegevens, zoals jaarrekeningen en historie, van de aannemer zijn over het algemeen voor een klein bedrag aan te schaffen via de website van de Kamer van Koophandel.

Tip 2: Kundige aannemers zijn gecertificeerd

Wanneer je bijvoorbeeld wilt verbouwen binnen je woning wil je wel een aannemer hebben die ook gecertificeerd is. Nu zijn er twee keumerken waar een aannemer in principe aan moet voldoen. De eerste is een Vca-certificaat welke aangeeft dat een aannemer weet hoe hij veilig en zonder gevaar (ook voor het milieu) kan werken.

Dan heb je ook nog de bouwgarant. Dit is één van de belangrijkste keurmerken binnen de bouw. Aannemers die bij dit keurmerk aangesloten zijn kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van de geschillencommissie, waardoor onenigheid snel opgelost zou kunnen worden.

Tip 3: Luister naar je gevoel

Het is belangrijk dat je een aannemer in Sneek kiest die bij je past. De papieren kunnen nog allemaal op orde zijn, de prijs gunstig en veel ervaring hebben. Een goed gevoel bij een aannemer hebben is nog veel belangrijker. Een aannemer komt tenslotte voor een langere periode bij je over de vloer. Als het gevoel dan niet goed is zullen die weken wel heel lang gaan duren.

Tip 4: Garanties

Kies voor een aannemer die bereid is om garantiestelling tegen faillissement aan te gaan, zodat bij een faillissement de bouw in ieder geval afgerond wordt en je je geld niet kwijt raakt. Naast dat is het ook belangrijk om te vragen of de aannemer bereid is om een CAR-verzekering af te sluiten. Een CAR-verzekering verzekert namelijk tijdens de bouw tegen brand, aansprakelijkheid naar derden, schade aan eigendommen van de opdrachtgever en de te gebruiken materialen.

Tip 5: Doe navraag

Je zoekt een betrouwbare aannemer die al enige tijd in het vak zit. Hierbij heeft hij vast al meerdere projecten succesvol afgerond. Een betrouwbare aannemer zou daarom altijd bereid moeten zijn om je het nummer te geven van een tevreden klant. Hij zou tenslotte niks te verbergen hoeven hebben. Aan de hand van een referentie hoor je echt hoe de aannemer in de praktijk is. Ik raad je daarom ook aan om dit te doen.

Wanneer je dus graag een samenwerking wilt aangaan met een aannemer in Sneek is het van belang om bovenstaande tips toe te passen in de praktijk. Je wilt tenslotte teleurstellingen voorkomen.