BIM staat voor ‘Building Information Modelling’ en is eigenlijk een wijze van beheer van de gehele levenscyclus van een gebouw of object. Dat houdt dus alle zaken rondom vastgoed in: van ontwerp tot uitvoering en van onderhoud tot sloop. De kern van BIM is de samenwerking tussen ingenieurs, opdrachtgevers, architecten en aannemers. Zij kunnen middels BIM informatie met elkaar uitwisselen binnen een 3D-virtuele bouwomgeving (ook wel ‘common data environment’ genoemd).
Er zijn verschillende situaties denkbaar waarin het belang van zo’n bouwwerkinformatiemodel naar voren komt. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat je je woning uitbreiden met een extra uitbouw en veranda. Grote kans dat je een partij met expertise moet inschakelen om bijvoorbeeld de fundering eens na te kijken of de beste bevestigingspunten van het pand moet laten bepalen. In een dergelijke situatie kan het verstandig zijn om na te gaan of de ingeschakelde partij al gebruik maken van de BIM methode. Waarom? Gedurende een project verkleint het de kans op faalkosten en tijdsverlies.
Steeds vaker zijn het de ingenieurs, architecten en aannemers die zich presenteren als partij die werkt volgens de BIM methode. Daarmee kunnen zij aantonen dat ze het belang van transparantie en inzage tijdens bouwprocessen voor iedereen erkennen. Dit is handig voor jou in de rol van klant, aangezien je daarmee begrijpt wat er gaande is en hoe de processen verlopen. Een voorbeeld hiervan kan bijvoorbeeld een technische tekening zijn, berekeningen of soort materiaal per onderdeel van het project. Vaak voorkomen bouwende partijen met deze werkmethode het maken van fouten tijdens het werk zelf. De kans dat je met een dergelijke partij méér kosten of tijd kwijt bent dan gepland is zodoende kleiner. Heb je dus verbouwplannen of ben je op dit vlak aan het oriënteren? Kijk dan even of de beoogde partijen die je daarvoor wilt inschakelen als BIM gecertificeerd zijn.
Pingback: สล็อตออนไลน์
Pingback: พรมปูพื้นรถยนต์ 6d
Pingback: yehyeh
Pingback: เพิ่มฟอลโล่
Pingback: visit here
Pingback: dubbele plooi gordijnen