Hoe creëer je een prachtige serre voor het hele jaar?

Een veranda is een aanbouw aan je woning, wat in principe bestaat uit alleen een overkapping. Op deze manier kun je onder een afkapping heerlijk genieten van het buiten zijn en de natuur. Wanneer het tijdens onze Nederlandse zomers wel warm is, maar toch regent, maakt dat voor jou niet meer uit. Om hun woning een beetje uit te breiden, kiezen steeds meer mensen voor een volledig afgesloten veranda. Dit wordt ook wel een serre genoemd. Heb jij dat ook? In dit artikel geven wij je tips voor het creëeren van een heerlijke serre of veranda voor het hele jaar door.

Een goed begin

Is het halve werk. Wanneer je investeert in een serre aan je woning, moet je hier eigenlijk niet op willen besparen. Een dergelijke aanbouw kost veel geld, maar moet ook goed, stevig en waterdicht zijn. Zeker in Nederland hebben we natuurlijk nog wel eens te maken met een buitje, waardoor hij niet moet gaan lekken. Zorg dus voor een goede, duurzame serre. Dan kun je met een goede basis de rest aan gaan kleden.

Vloeren en wanden

Wat je met de vloeren en wanden doet, is natuurlijk afhankelijk van het materiaal van jouw serre. Behang is alleen een optie als de serre echt volledig waterdicht is. Misschien bestaat jouw buiten stulpje wel gewoon uit industrieel metselwerk. Dan zou ik dit zeker behouden.

Voor een vloer heb je veel mogelijkheden. Je kunt kiezen voor vloerbedekking, maar dan moet je er rekening mee houden dat men niet vanuit de tuin met vieze voeten je serre betreedt. Laminaat is vandaag de dag steeds betaalbaarder en gemakkelijk te leggen. Wat daarnaast ook een goede optie is, is een gietvloer van Van Hollandse Bodem. Deze is geheel krasvrij, vocht bestendig én goed schoon te houden. Zo heb je absoluut geen omkijken meer naar je vloer.

Beschouw je aanbouw als je woonkamer

Om echt een gezellige serre te creëeren, moet je het eigenlijk gewoon als je woonkamer (of eetkamer) beschouwen. Zo kun je het echt gezellig maken. Sterker nog, waarschijnlijk zit je hier aan tafel vele malen gezelliger dan “gewoon” in je woonkamer of keuken. Met sfeervolle verlichting, een mooi uitzicht naar buiten en een gezellige aankleding, vertoef je hier heerlijk het hele jaar door.