Jouw droom garagedeur uitzoeken

Op dit blog kun je nuttige informatie over jouw droom veranda vinden. Een ander onderdeel van een woning waar je veel plezier aan kunt beleven is de garagedeur. Misschien klinkt het wat vreemd, maar als je dagelijks je garagedeur gebruikt, dan is het prettig als deze aansluit bij de verwachtingen die je vooraf had. Het is immers vervelend als je je iedere keer aan kleine dingen irriteert die eenvoudig voorkomen hadden kunnen worden als je je van tevoren goed georiënteerd had op de verschillende mogelijkheden.

Daarom gaan we in dit blogartikel in op de verschillende soorten garagedeuren en waarom je juist wel of juist niet voor een bepaald soort deur moet kiezen. Zie dit artikel als een handige koopgids waarmee je jouw droom garagedeur kunt uitzoeken!

Kanteldeuren

Kanteldeuren zijn de meest bekende garagedeuren in Nederland. Door middel van een kantelt techniek zwaait het deurblad naar buiten toe open, waarna het onder het plafond wordt gehangen. Je kunt een kanteldeur elektrisch bedienbaar maken, zodat je niet iedere keer zelf het deurblad hoeft open te zwaaien. Hoewel een kanteldeur voordelig in aanschaf is en vaak jarenlang probleemloos blijft functioneren, is het niet de ideale deur als je geen oprit hebt. Het deurblad kantelt immers naar buiten toe open, waardoor je voorbijgangers onbedoeld met het deurblad kunt raken.

Openslaande garagedeuren

Voor wat betreft openslaande garagedeuren gelden dezelfde nadelen als bij een kanteldeur. Het grote voordeel van een openslaande garagedeur, is dat je slechts een van de twee deurbladen waaruit de deur is opgebouwd hoeft te openen om de garage in en uit te kunnen gaan. Daarnaast zijn openslaande garagedeuren ook in hout leverbaar, waardoor ze een schitterende aanvulling kunnen zijn als je woning een landelijke uitstraling heeft. Bekijk hier de verschillende soorten openslaande deuren: https://www.garagedeurspecialist.nl/openslaande-garagedeuren/.

Sectionale garagedeuren

Sectionale garagedeuren hebben een moderne look, kunnen geïsoleerd worden geleverd en zijn vaak standaard elektrisch bedienbaar. Het is de ideale deur als je de garage als parkeerplaats wilt gebruiken en je niet uit de auto wilt itstappen om het deurblad te openen.

Roldeuren

Een roldeur wordt vaak in verband gebracht met opslagboxen, en daar wordt dit type deur dan ook veel in toegepast. Daarom is het een prima deur als je de garage voornamelijk wilt gebruiken om spullen in op te slaan. Bovendien kantelt een roldeur niet naar buiten toe open, waardoor het een ideale oplossing is voor als je bijvoorbeeld in de stad woont.

Garagedeuren en veiligheid

Veel mensen doen veel moeite om een huis tegen inbrekers te beveiligen. Alleen een onderdeel dat daarbij vaak over het hoofd wordt gezien, is de garagedeur. Garagedeuren zijn helaas niet altijd even goed beveiligd tegen inbraak, doe dus zeker navraag bij je leverancier naar de maatregelen om een inbraak te voorkomen.

Garagedeuren en onderhoudswerkzaamheden

Iedere garagedeur behoeft zo nu en dan een onderhoudsbeurt. Dat geldt dus niet alleen voor de houten garagedeuren die periodiek een schilderbeurt nodig hebben. Ook een kunststof garagedeur zul je zo nu en dan moet onderhouden. Het gaat daarbij met name om het onderhouden en vervangen van garagedeur onderdelen, zodat het deurblad soepel open en dicht blijft gaan. Het vervangen van onderdelen is echter niet iets wat je zomaar even zelf moet doen als je niet weet waar je mee bezig bent. Wanneer je een garagedeur gaat uitzoeken, is het daarom aan te raden om een onderhoudscontract bij een specialist (zie hier een voorbeeld van een specialist in deuren: https://www.garagedeurspecialist.nl/) af te sluiten. Zo weet je dat jouw droomgaragedeur altijd goed en veilig blijft functioneren. Dat geeft een goed en veilig gevoel!