Schuifdeursystemen

Een schuifdeur op zolder

Als je een grote zolderruimte hebt en deze optimaal wilt benutten, danzijn schuifdeuren een handige oplossing. Het plaatsen van je eigen schuifdeur hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn veel doe-het-zelf sites waar je handige tips en trucs kunt vinden. Maak voor jezelf in ieder geval van tevoren een lijst met benodigde materialen, zodat je goed voorbereid aan het klussen begint. Hou er ook rekening mee dat je de medewerkers van de grotere doe-het-zelf zaken advies kunt vragen over benodigde materialen en over het opnemen van de juiste afmetingen. In onderstaande tekst vind je een korte uitleg over het plaatsen van je eigen schuifdeur op zolder.

Je persoonlijke stappenplan opstellen

Bij het opstellen van je persoonlijke stappenplan is het handig onderstaand overzicht te volgen. Iedere zolderruimte is anders, bekijk dus welke tips handig zijn voor jouw specifieke situatie.

  • Materialen: Onderzoek eerst wat je nodig hebt voor het plaatsen van de schuifdeur. Bij het maken van een lijst heb je in ieder geval de volgende materialen nodig. Panelen(bij voorkeur van hout, deze zijn makkelijk te bewerken), Schuifdeurrails, schroeven en een schroevendraaier, een goede houtzaag, meetlint, waterpas, boormachine en scharnieren, onder geleiders, deurstoppen en deurgrepen en aluminiumlatten.
  • Afmetingen: Meten is weten, zorg er dus voor dat je de juiste afmetingen maakt, zodat je panelen niet te klein zijn. Bij het plaatsen van een schuifdeur wil je liever panelen kopen, die gelijk of groter zijn aan je eigen afmetingen. In het geval de panelen te groot zijn kun je altijd de panelen afzagen, zijn ze te klein ben je veel langer bezig om ze passend te maken voor de ruimte. Hou hier dus rekening mee. Heb jij schuine zolderdaken? Maak gebruik van een waterpas bij het meten van de ruimte en zorg ervoor dat je ook een waterpas gebruikt bij het afmeten van de panelen in het geval je ze moet zagen.
  • Timemanagement: Maak een realistische planning in het geval er een deadline is voor het plaatsen van de panelen, omdat er bijvoorbeeld een baby onderweg is. Of omdat je de ruimte zo snel mogelijk wilt laten verdelen. Als je fulltime werkt kun je er bijvoorbeeld voor kiezen alleen op zondagen te werken. Als je niet zo handig bent kun je online video’s bekijken voor tips. Het is voor sommigen tenslotte gemakkelijker om te leren door het bekijken van visuele beelden dan door bijvoorbeeld de instructies te lezen vanaf een website. Als je het idee hebt dat je niet zo handig bent kun je op advertentiesites particuliere klussers vinden, die voor zeer betaalbare bedragen bereid zijn te klussen.
  • Begin en geniet van het proces: Soms is het door een drukke agenda of planning moeilijk jezelf ertoe te zetten te beginnen met klussen. Laat je echter niet stressen door deadlines en een strakke planning. Geniet van het proces en zorg ervoor dat je de tijd neemt voor het plaatsen van je schuifdeuren.

Met deze informatie op zak kun je alvast beginnen met het maken van je eigen schuifdeuren op zolder. Ben je echter op zoek naar een gedetailleerd stappenplan dan kun je voor meer informatie terecht op verschillende websites van grote doe-het-zelf zaken.

Bron: deurenweb.nl